témavezető: Takácsné György Katalin
helyszín (magyar oldal): ÓE BDI helyszín rövidítés: ÓEBDI
A kutatási téma leírása:
Az élelmiszerlánc – „From farm to table” – egyik kulcskérdése a vállalatok együttműködése, a stratégiai- és változtatási menedzsmenthez kapcsolódó korszerű módszerek, eljárások alkalmazásának, fejlesztésének kérdése mind mikro-, mind makrogazdasági szempontból. A témakör magában foglalja a fenntartható gazdaság kérdései mellett az élelmiszerbiztonság vállalati kockázatainak feltárását a tervezés és vezetés új irányzatainak vizsgálatával. A kutatás tárgya az élelmiszeripari vállalatok innovációs készsége, a technológiai, szervezési és piaci innovációra való képessége, cél a gátló és támogató tényezők feltárása empirikus vizsgálatokkal. A kutatás érinti a szervezeti kultúra több aspektusát, mivel a sikeresség egyik eleme a humánerőforrás. A kutatás tárgya az ember-gép-technika környezet vizsgálata és az élelmiszerbiztonság szempontjából kritikus pontok és infrastruktúrák feltárására irányul.
előírt nyelvtudás: angol B1 felvehető hallgatók száma: 1
Jelentkezési határidő: 2022-01-31
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).