Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. IV. 09.
Személyes adatok
név Váradi Mária
Elérhetőségek
drótpostacím varadi.mgmail.com
telefonszám +362432521
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Tudományos Akadémia
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1992 - Budapesti Corvinus Egyetem
további (nem nevesített)
1992 - Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi tanár
1988 - Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Adányiné Kisbocskói Nóra PhD 2004  
Turza Sándor PhD 2003  ÉDI
Szabó Erika PhD 1999  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Közeli infravörös spektroszkópiai módszerek kidolgozása élelmiszer alapanyagok, félkész- és késztermékek vizsgálatára. Bioszenzorok kutatása élelmiszerek és fermentációs folyamatok ellenőrzésére.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2007

Németh E., Adányi, N., Halász A.; Váradi M., Szendrő I.: Real-time study of the effect of different stress factors on lactic acid bacteria by electrochemical optical waveguide lightmode spectroscopy., Biomolecular Engineering 24., pp. 631-637
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 4.246
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2007

Adányi N., Levkovets I.A., Rodriguez-Gil S., Ronald A., Váradi M., Szendrő I.: Development of immunosensor based on OWLS technique for determining Aflatoxin B1 and Ochratoxin A, Biosensors and Bioelectronics, 22., pp. 797-802
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 5.061
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
2007

Váradi M.: The international regulation of chemical toxicants in food. Codex Alimentarius., (in Pico J. (ed) Food toxicant analysis, techniques, strategies and developments.) Elsevier, 1.ed., pp. 1-10
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2006

Adányi, N., Németh E.; Halász A.; Szendro I.; Váradi M.: Application of electrochemical optical waveguide lightmode spectroscopy (EC-OWLS) for studying the effect of different stress factors on lactic acid bacteria., Anal Chim Acta 573-574., pp. 41-47
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.894
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2006

Adányi, N., Váradi, M., Kim N., Szendrő I.: Development of new immunosensors for determination of contaminants in food, Current Applied Physics 6, pp. 279-286
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.184
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
2004

Park, I.S., Kim, D.K., Adanyi, N., Varadi, M., Kim, N.,: Development of a direct-binding chloramphenicol sensor on thiol or sulfide mediated self-assembled antibody monolayers., Biosensors Bioelectronics. 19, pp. 667-674
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.250
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
1999

Váradi M., Adányi N., Szabó E.E., Trummer N.: Determination of the ratio of D-and L-amino acid oxidase enzyme reactor coupled to amperometric detection,, Biosensors & Bioelectronics 14., pp. 335-340
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.010
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
1996

Szabó E.E., Adányi, N., Váradi M.: Application of biosensor for monitoring galactose content., Biosensors & Bioelectronics 11., pp. 1051-1058
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.030
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
1994

Váradi M., Adányi N.: Application of biosensor with amperometric detection for measuring alcohol., Analyst, 119., pp. 1843-1847
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.640
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
1974

Váradi M., Fehér Zs., Pungor E.: Determination of purine bases by means of chromato-voltammetry., J. Chromatogr., 90,, pp. 259-265
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.700
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:187 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
34 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
190 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
86 
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
39 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
303 
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Dr. habil Szent István Egyetem/Corvinus, 2000 Egyetemi magántanár Szent István Egyetem/Corvinus, 2001 Elnök: FAO/WHO Codex Alimentarius Magyar Bizottság Analitikai és Mintavételi Albizottsága (1992-2008) Titkár: MTA Analitikai Kémiai Bizottság (1990-1998) Elnök: MTA Élelmiszeranalitikai Munkabizottság (1993-2008) Tagja: OM Felsőoktatási Tudományos Tanács (1998-2000) Titkár: FVM Élelmiszeripari Szakértői Munkacsoport (1995-2000)


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )