Az oktató a doktori iskola doktoranduszai számára oktat tantárgyat, és/vagy a doktori iskola megszavazta, hogy doktoranduszok számára kutatási témát írjon ki.
)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása
Karotinoidok, klorofillok, antioxidáns vegyületek analízise és kémiai változásának nyomon követése az élelmiszerekben.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok kémiai tudományok
Közlemények
2007
kézi bevitellel,
41. Vági E., Simandi B., Vásárhelyiné K.P., Daood H.G., Kéry Á., Doleschall F., Nagy B.: Supercritical carbon dioxide extraction of carotenoids, tocopherols and sitosterols from industrial tomato by-products., J.Supercrit. Fluids dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006
kézi bevitellel,
40. Daood H.G., Kapitány J., Biacs P., Albrecht K.: Drying temperature, endogenous antioxidants and capsaicinoids affect carotenoid stability in paprika (red pepper spice)., J.Sci. Food Agric. dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006
kézi bevitellel,
38. Daood H.G., Tömösközi-Farkas R., Kapitány J.: Antioxidant content of bio and conventional spice red pepper (Capsicum annuum L.) as determined by HPLC., Acta Agronom. Hung. dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006
kézi bevitellel,
39. Tömösközi-Farkas R., Daood H.G., Polgár Zs., Hajos Gy.: Determination of glycoalcaloids in Hungarian potatoes by HPLC., Chromatographia dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2005
kézi bevitellel,
Daood H.G. and Biacs P.A.: Simultaneous determination of Sudan dyes and carotenoids in red pepper and tomato products by HPLC., J. Chromatogr. Sci. dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2004
kézi bevitellel,
36. Tömösközi-Farkas R., and Daood H.G.: Modification of chromatographic method for the determination of benzoquinones., Chromatographia dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2002
kézi bevitellel,
34. Daood H.G., Illés V., Gnayfeed M.H, Mészáros B., Horváth G., Biacs P.: Extraction of pungent spice paprika by supercritical carbon dioxide and subcritical propane., J. of Supercritical Fluids dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2002
kézi bevitellel,
35. Vági E., Simándi B., Daood H.G., Deák A., Sawinsky J.: Recovery of pigments from Origanum majorana L. by Extraction with supercritical carbon dioxide, J. Agric Food Chem. dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2001
kézi bevitellel,
33. Nagy-Gasztonyi M., Daood H.G., Takács-Hájos M., Biacs P.: Comparison of red beet (Beta vulgaris var conditiva) varieties on the basis of their pigment components., J. Sci. Food Agric. dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2001
kézi bevitellel,
32. Gnayfeed M.H., Daood H.G., Illés V., Biacs P.: Supercritical CO2 and subcritical propane extraction of pungent paprika and quantification of carotenoids, tocopherols and capsaicinoids., J. Agric. Food Chem. dokumentum típusa: Folyóiratcikk
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
97
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
A linkre kattintás után megjelenített idézők száma eltérhet a megjelenített számtól, mert az előbbi az MTMT2 aktuális, utóbbi pedig a tudománymetriai adatok importálásakor érvényes változat.
438
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).