Személyi adatlap
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. I. 24.
Személyes adatok
Rakonczás Nándor
név Rakonczás Nándor
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím rakonczasagr.unideb.hu
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület (1) Regionális történelmi szőlő génbank fejlesztése (2) Szőlő oltványok megfigyelése alany-nemes tartamkísérletben (3) Borászati technológiai kísérletek
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2023

Rakonczás Nándor, Kállai Zoltán, Kovács Béla, Antal Gabriella, Szabó Szilárd, Holb Imre J.: Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine, FOODS 12: (2) 355
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Rakonczás Nándor: Szőlő alanyfajták tápanyag átadásának megfigyelése fajtagyűjteményben, Pilot-megközelítés, In: Takácsné, Hájos Mária; Vojnich, Viktor (szerk.) 17. Magyar Magnézium Szimpózium - Program és Összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) (2021) p. 43.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2020

Csótó A, Balling P, Rakonczás N, Kovács Cs, Nagy A, Sándor E: A környezeti tényezők hatása a szőlő fertőző tőkeekhalás betegség előfordulására és ültetvénybeli terjedésére tartamkísérletekben, In: Haltrich, Attila; Varga, Ákos (szerk.) 66. Növényvédelmi Tudományos Napok, Magyar Növényvédelmi Társaság (2020) pp. 46-46.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2020

Rakonczas Nandor, Juhaszne Toth Reka, Soos Aron, Kallai Zoltan, Kovacs Bela, Holb Imre, Kovacs Sandor: COULD BENTONITE PRODUCT CHOICE FIT THE DESIRED WINE STYLE?, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 70: (2) pp. 87-101.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2019

Rakonczás N.: Production data of wine grape gene bank (Vitis spp.) of University of Debrecen, east Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 25: (3-4) pp. 32-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Rakonczás N.: Historical background and constraints of a grapevine germplasm foundation in Hajdú-Bihar county, Eastern Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 24: (1-2) pp. 11-17.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Kovács Csilla, Csótó András, Rakonczás Nándor, Sándor Erzsébet: Mikroklimatikus viszonyok szerepe a szőlő tőkebetegségeinek tünet megjelenésére, In: Nagy, Z B (szerk.) LVIII. Georgikon Napok. Kivonat-kötet, Pannon Egyetem Georgikon Kar (2016) pp. 184-191.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2016

Csótó András, Kovács Csilla, Sándor Erzsébet, Rakonczás Nándor: Survey and examination of GTD-s and isolation of pathogens in the grapevine variety collection of the University of Debrecen, In: Monika, Wesołowska (szerk.) Meeting of Young Researchers from V4 Countries Abstract book, University of Rzeszów (2016) pp. 20-20.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2012

István Fekete, Nándor Rakonczás, Dávid Andrási, Éva Bódi, Béla Kovács: Effects of various grape rootstocks on macro and microelement uptake of ’Cserszegi fűszeres’ grape cultivar, EUROPEAN CHEMICAL BULLETIN 1: (12) pp. 524-527.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2009

GONDA I, Rakonczás N, Dremák P: Specialities of the vegetation start and level of primary fruit set affect fruit quality, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 1-2: pp. 17-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
57
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
55
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
11 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
14