Személyi adatlap
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. VII. 05.
Személyes adatok
Kovács Zoltán
név Kovács Zoltán
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7623
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2018
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Bodor Zsanett PhD 2022  ÉDI
(50%) Zaukuu John-Lewis Zinia PhD 2021  ÉDI
(50%) Soós János PhD 2019  ÉDI
(50%) Dénesné Várvölgyi Evelin PhD 2017  ÉDI
(50%) Szöllősi Dániel PhD 2016  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
AOUADI BALKIS (PhD) 2023/08  ÉDI
(50%) Surányi József (PhD) 2021/08  ÉDI
Vitális Flóra (PhD) 2024/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Fekete Sándor (PhD) (2027/08)  ÉDI
Lukács Mátyás Krisztián (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Regatieri Santos Lueji (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Bognár Kitti Annamária (PhD) (2026/01)  ÉDI
(50%) Somogyi Tamás (PhD) (2026/01)  ÉDI
(50%) Majadi Mariem (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Aguinaga Bósquez Juan Pablo (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Műszeres ízérzékelés Közeli infravörös spektroszkópia Aquaphotomics
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2022

Yakubu Haruna Gado, Kovacs Zoltan, Toth Tamas, Bazar George: The recent advances of near-infrared spectroscopy in dairy production-a review, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 62: (3) pp. 810-831.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2021

Bodor Z., Kovacs Z., Benedek C., Hitka G., Behling H.: Origin identification of hungarian honey using melissopalynology, physicochemical analysis, and near infrared spectroscopy, MOLECULES 26: (23) 7274
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
URL 
2021

Muncan Jelena, Kovacs Zoltan, Pollner Bernhard, Ikuta Kentarou, Ohtani Yoshihisa, Terada Fuminori, Tsenkova Roumiana: Near infrared aquaphotomics study on common dietary fatty acids in cow's liquid, thawed milk, FOOD CONTROL 122: 107805
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2020

Zinia Zaukuu John-Lewis, Aouadi Balkis, Lukács Mátyás, Bodor Zsanett, Vitális Flóra, Gillay Biborka, Gillay Zoltan, Friedrich László, Kovacs Zoltan: Detecting Low Concentrations of Nitrogen-Based Adulterants in Whey Protein Powder Using Benchtop and Handheld NIR Spectrometers and the Feasibility of Scanning through Plastic Bag, MOLECULES 25: (11) 2522
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2020

Balkis Aouadi, John-Lewis Zinia Zaukuu, Flora Vitális, Zsanett Bodor, Orsolya Fehér, Zoltan Gillay, George Bazar, Zoltan Kovacs: Historical Evolution and Food Control Achievements of Near Infrared Spectroscopy, Electronic Nose, and Electronic Tongue—Critical Overview, SENSORS 20: (19) 5479
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2020

Kovacs Zoltan, Bodor Zsanett, Zinia Zaukuu John-Lewis, Kaszab Timea, Bazar George, Tóth Tamás, Mohácsi-Farkas Csilla: Electronic Nose for Monitoring Odor Changes of Lactobacillus Species during Milk Fermentation and Rapid Selection of Probiotic Candidates, FOODS 9: (11) 1539
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
2019

Zaukuu John Lewis Zinia, Bazar George, Gillay Zoltan, Kovacs Zoltan: Emerging trends of advanced sensor based instruments for meat, poultry and fish quality– a review, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 60: (20) pp. 3443-3460.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2018

Tsenkova Roumiana, Muncan Jelena, Pollner Bernhard, Kovacs Zoltan: Essentials of Aquaphotomics and Its Chemometrics Approaches, FRONTIERS IN CHEMISTRY 6: 363
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 59
nyelv: angol
URL 
2016

Zoltan Kovacs, György Bázár, Mitsue Oshima, Shogo Shigeoka, Mariko Tanaka, Akane Furukawa, Airi Nagaia, Manami Osawa, Yukari Itakura, Roumiana Tsenkova: Water spectral pattern as holistic marker for water quality monitoring, TALANTA 147: pp. 598-608.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 43
nyelv: angol
URL 
2010

Z Kovács, I Dalmadi, L Lukács, L Sipos, K Szántai-Kőhegyi, Z Kókai, A Fekete: Geographical origin identification of pure Sri Lanka tea infusions with electronic nose, electronic tongue and sensory profile analysis, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 24: (3-4) pp. 121-130.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 82
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:349 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
300
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
298
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
145
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
113
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1037