Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. VI. 04.
Személyes adatok
név Pásztorné Huszár Klára
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7305
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1988 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Csurka Tamás PhD 2023  ÉDI
(50%) Csehi Barbara PhD 2019  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Barkó Annamária (PhD) 2023/08  ÉDI
(50%) Biró Barbara (PhD) 2022/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Nagy hidrosztatikus nyomás alkalmazási lehetőségei elsősorban tej és tejtermékek esetében Sajtok érésének vizsgálata Spektrofluorometria alkalmazása az élelmiszer analitikában
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Pajor Ferenc, Várkonyi Dávid, Dalmadi István, Pásztorné-Huszár Klára, Egerszegi István, Penksza Károly, Póti Péter, Bodnár Ákos: Changes in Chemical Composition and Fatty Acid Profile of Milk and Cheese and Sensory Profile of Milk via Supplementation of Goats’ Diet with Marine Algae, ANIMALS 13: (13) 2152
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2023

Csurka Tamás, Hidas Karina Ilona, Varga-Tóth Adrienn, Dalmadi István, Pásztor-Huszár Klára, Friedrich László Ferenc: Effect of High Biological Value Animal Protein Sources on the Techno-Functional Properties of Ice Cream, SUSTAINABILITY 15: (24) 16794
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Nath Arijit, Eren Burak Atilla, Zinia Zaukuu John-Lewis, Koris András, Pásztorné-Huszár Klára, Szerdahelyi Emőke, Kovacs Zoltan: Detecting the Bitterness of Milk-Protein-Derived Peptides Using an Electronic Tongue, CHEMOSENSORS 10: (6) 215
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2021

Csehi B., Salamon B., Csurka T., Szerdahelyi E., Friedrich L., Pásztor-Huszár K.: Physicochemical and Microbiological Changes of Bovine Blood Due to High Hydrostatic Pressure Treatment, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (3) pp. 333-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Darnay Lívia, Tóth Adrienn, Csehi Barbara, Szepessy Anna, Horváth Martin, Pásztor-Huszár Klára, Laczay Péter: The Effect of Microbial Transglutaminase on the Viscosity and Protein Network of Kefir Made from Cow, Goat, or Donkey Milk, FERMENTATION 7: (4) p. 214.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Nath Arijit, Kailo Geremew Geidare, Mednyánszky Zsuzsanna, Kiskó Gabriella, Csehi Barbara, Pásztorné-Huszár Klára, Gerencsér-Berta Renáta, Galambos Ildikó, Pozsgai Emília, Bánvölgyi Szilvia, Vatai Gyula: Antioxidant and Antibacterial Peptides from Soybean Milk through Enzymatic- and Membrane-Based Technologies, BIOENGINEERING 7: (1) 5
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2019

Darnay Lívia, Németh Ádám, Koncz Kálmánné, Monspart-Sényi Judit, Pásztor-Huszár Klára, Friedrich László, Laczay Péter: Effect of different O2/CO2 permeable foils on aging of semi-hard goat cheese, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 90: pp. 114-118.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2019

Barbara Biró, Rebeka Fodor, Ildikó Szedljak, Klára Pásztor-Huszár, Attila Gere: Buckwheat-pasta enriched with silkworm powder: Technological analysis and sensory evaluation, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 116: 108542
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 63
nyelv: angol
URL 
2019

Adrienn Tóth, Csaba Németh, Emna Ayari, Klára Pásztor-Huszár, Ildikó Zeke, Karina Hidas, László Friedrich: Effects of minimal processing and Vitamin C enrichment on microbiological safety and viscosity of liquid egg white, Journal of Engineering & Processing Management 11: (1) pp. 46-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Csilla Farkas, Judit M. Rezessy-Szabó, Vijai Kumar Gupta, Erika Bujna, Tuan M. Pham, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich, Rajeev Bhat, Vijay Kumar Thakur, Quang D. Nguyen: Batch and fed-batch ethanol fermentation of cheese-whey powder with mixed cultures of different yeasts, ENERGIES 12: (23) 4495
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:106 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
167
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
172
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
58
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
61
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
318
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság „Tej és tejtermékek” szakbizottság tagja. Kiváló Minőségű Élelmiszer Bíráló Bizottság tagja. Aktív részvétel hazai és nemzetközi kutatási projektekben.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )