A hipuzináció egy konzervált poliamin függő poszttranszlációs módosulása az eIF5A transzlációs elongációs faktornak, ami egyedül csak ehhez a fehérjéhez kötődik. A hipuzin ritka aminosav szintézise két enzim segítségével valósul meg. A hipuzinácó szerepét számos élettani folyamatban vizsgálták, viszont a növények sótűrésében játszott szerepét még nem ismerjük részletesen. Az alkalmazott modell organizmusok a közönséges lúdfű (Arabidopsis thaliana) és a paradicsom (Solanum lycopersicum).
A kutatás során lehetőség nyílik a sótűrésükben különböző növényfajok hipuzinációs folyamatainak összehasonlítására, farmakológiai gátlószerek segítségével és biokémiai, valamint molekuláris biológiai eszközökkel feltárni azokat a folyamatokat, amelyek segítségével fokozható a növények sótűrése a hipuzináció által.
előírt nyelvtudás: angol vagy német további elvárások: tapasztalat a növénybiológiával kapcsolatos mikrobiológiában és biokémiában, tudás a növényi stresszbiológia területén, gyakorlati alkalmazása a növényi stresszfiziológiai módszereknek