Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. III. 18.
Személyes adatok
név Szabó S. András
Elérhetőségek
drótpostacím andras.szabouni-corvinus.hu
telefonszám +36 1 482-6013
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1982
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1992
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1992
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1983 - Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kókai Zoltán PhD 2004  
Badiaa A. Bessar kandidátusi 1992  
Miguel Augusto Tejeda Jaramillo kandidátusi 1987  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszeranalitika,élelmiszerkémia, élelmiszerfizika, táplálkozástudomány, sugárzástechnika, ökológia, környezetvédelem, sporttudomány, minőségügy
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2008

M. Amtmann, A. S. Szabo, K. Korany: Application of floral scent analysis in the verification of honey authenticity, JOURNAL OF FOOD PHYSICS, pp. 7-9
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2007

Szabó S.A: Élelmiszerek ásványi anyag tartalma. XVII. Nikkel az élelmiszerekben, ÉLELMEZÉSI IPAR, pp. 27-28
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.010
nyelv: magyar
2007

Szabó S.A., Tolnay P., Szabó G.: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata., ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, pp. 79-82
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.020
nyelv: magyar
2005

A.S. Szabo, M. Csoka, L. Varga: Preservation of different fruits with home-made dehydration., JOURNAL OF FOOD PHYSICS XVII-XVIII, pp. 43-47
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2005

Szabó S.A., Csóka M: Egyetemi hallgatók ízfelismerő és ízkülönbség-felismerő képességének vizsgálata, ÉLELMEZÉSI IPAR 59(6-7), pp. 189-191
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.010
nyelv: magyar
2002

Szabó S.A: Fejlődési irányok az élelmiszerfizikában., ÉLELMEZÉSI IPAR 56(10), pp. 294-296
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.010
nyelv: magyar
1999

A.S. Szabó, I. László, E. Duska: Application of protein concentrates and amino acid supplements in the nutrition of top lifters, CLINICAL AND EXPERIMENTAL DIABETES, NUTRITION AND METABOLISM 12(2), pp. 181-181
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
1999

A.S. Szabó: Food physics as an important part of food science and applied physics, INTERNATIONAL AGROPHYSICS 13(4, pp. 407-409
dokumentum típusa: Könyv/Kézikönyv
nyelv: angol
1981

A.S. Szabó: Study of the boron uptake and distribution in plant samples using a nondestructive prompt-activation technique, ISOTOPENPRAXIS 17(7), pp. 275-278
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.050
nyelv: angol
1979

A.S. Szabó: Bestimmung des Borgelhaltes in pflanzlichen Lebensmitteln., DIE LEBENSMITTEL-INDUSTRIE 26(12), pp. 549-550
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.050
nyelv: német
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
160 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
540 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
9 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
36 
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
74 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
58 

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )