Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. VI. 04.
Személyes adatok
Zsom Tamás
név Zsom Tamás
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7662
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2008 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Nguyen Le Phuong Lien PhD 2017  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Horváth-Mezőfi Zsuzsanna (PhD) (2025/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Kertészeti termékek (zöldségek és gyümölcsök) postharvest tárolástechnológiájának kutatása és fejlesztése
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2024

Horváth-Mezőfi Zsuzsanna, Baranyai László, Nguyen Lien Le Phuong, Dam Mai Sao, Ha Nga Thi Thanh, Göb Mónika, Sasvár Zoltán, Csurka Tamás, Zsom Tamás, Hitka Géza: Evaluation of Color and Pigment Changes in Tomato after 1-Methylcyclopropene (1-MCP) Treatment, SENSORS 24: (8) p. 2426.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Ha Nga Thi Thanh, Thanh Tung Pham, Hoa Xuan Mac, Lien Le Phuong Nguyen, Zsuzsanna Horváth-Mezofi, Mónika Göb, Quang Duc Nguyen, László Baranyai, Tamás Zsom, László Ferenc Friedrich, Géza Hitka: Evaluation of the Effect of 1-MCP Treatment on Flesh and Surface Color of Selected European and Asian Plum Fruit Using Machine Vision, HORTICULTURAE 9: (3) 341
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2023

Horváth-Mezőfi Zsuzsanna, Bátor Emese, Szabó Gergő, Göb Mónika, Sasvár Zoltán, Nguyen Lien Le Phuong, Majzinger Koppány, Hidas Karina Ilona, Visy Anna, Hitka Géza, Zsom Tamás: Effect of 1-MCP treatment on tomato photosynthetic chlorophyll activity during storage, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 19: (S1) pp. 17-25.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Nagy Dávid, Baranyai László, Nguyen Lien Le Phuong, Taczman Brückner Andrea, Zsom Tamás, Németh Csaba, Felföldi József, Zsom-Muha Viktória: Combined Effect of Ultrasound and Low-Heat Treatments on E. coli in Liquid Egg Products and Analysis of the Inducted Structural Alterations by NIR Spectroscopy, SENSORS 22: (24) 9941
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Zsom-Muha Viktória, Nguyen Lien Le Phuong, Baranyai László, Hitka Géza, Horváth-Mezőfi Zsuzsanna, Szabó Gergő, Zsom Tamás: An attempt to the nondestructive investigation of photo-induced potato postharvest quality degradation – Preliminary results, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 17: (S1) pp. 99-109.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2021

Nguyen Lien Le Phuong, Baranyai László, Nagy Dávid, Mahajan Pramod V., Zsom-Muha Viktória, Zsom Tamás: Color analysis of horticultural produces using hue spectra fingerprinting, METHODSX 8: 101594
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Herppich Werner B., Zsom Tamás: Comprehensive Assessment of the Dynamics of Banana Chilling Injury by Advanced Optical Techniques., APPLIED SCIENCES-BASEL 11: (23) 11433
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2019

Lien Phuong Le Nguyen, Tamás Zsom, Mai Sao Dam, László Baranyai, Géza Hitka: Evaluation of the 1-MCP microbubbles treatment for shelf-life extension for melons, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY 150: (1) pp. 89-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2018

Tamás Zsom, Edina Strohmayer, Lien Phuong Le Nguyen, Géza Hitka, Viktória Zsom-Muha: Chilling injury investigation by non-destructive measuring methods during banana cold storage, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 14: (S1) pp. 147-158.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2016

T. Zsom, V. Zsom-Muha, D. L. Dénes, L. Baranyai, J. Felföldi: Quality changes of pear during shelf-life., PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 12: (1) pp. 81-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:41 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
148
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
146
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
65
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
120

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )