Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Viktória Zsomné Muha
József Felföldi
Ultrahangos kezelés hatása tojástermékek fizikai és biológiai tulajdonságaira

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: József Felföldi
co-supervisor: Viktória Zsomné Muha
Location of studies (in Hungarian): MATE
Abbreviation of location of studies: MATE


Description of the research topic:

Az ultrahanggal történő kezelés innovatív technika, melynek egyre több alkalmazási területe van. Az élelmiszeripar is egyre szélesebb körben használja ezt a technológiát. Az aktív ultrahang olyan élelmiszeripari alkalmazásokban használható, mint például a csírátlanítás, tisztítás, húsok pácolása, emulzióképzés és habtörés. A PhD dolgozat célja, hogy az ultrahangos kezelés alkalmazhatóságát vizsgálja tojáslevek esetében. Célkitűzése elemezni a különböző kezelési beállítások alkalmasságát a különböző, mesterségesen E. colival befertőzött tojáslevek mikróbaszámának csökkentésre. További célja a doktori munkának, hogy vizsgálja, hogy a tojásfejérje lé esetében a különböző kezelések milyen hatással vannak a habképző tulajdonságra illetve a habtartósságra.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2024-05-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )