Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Ferenc Árpád Peles
József Prokisch
Kései laskagomba (Pleurotus ostreatus) alapanyagokból Maillard-reakción alapuló technológiával előállított termékek felhasználási lehetőségei

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: József Prokisch
co-supervisor: Ferenc Árpád Peles
Location of studies (in Hungarian): DE MÉK 4032 Böszörményi út 138. "K"-"L" épület, Kazánház bővítmény épület, földszinti folyosó, 1. labor
Abbreviation of location of studies: 1.lab


Description of the research topic:

Célul tűztük ki a funkcionális gombaalapú hatóanyagok azonosítását és vizsgálatát, majd a funkcionális hatóanyag hatásosságának a vizsgálatát állatkísérletekben.
Kidolgozzuk a Kései laskagomba (Pleurotus ostreatus) mycélium kolónia fenntartásához szükséges táptalaj előállítási technológiáját (szilárd és folyékony). A technológia alkalmazásával termelt mycéliumban Maillard reakció termékeket dúsítunk.
Vizsgáljuk a fekete gombalé prebiotikus aktivitását (Lactobacillus casei, Lactobacillus platarum törzstenyészetek alkalmazásával). Az eredmények tükrében állatkísérletekben bizonyítjuk, hogy a készítmény prebiotikumként alkalmazható a gyógyászatban. Az aktív hatóanyagokat GC-MS vizsgálatban azonosítjuk. Az állatkísérleteket fürjekre állítjuk be. Az egyedi táptalaj alkalmazásával B-glükánnal dúsítjuk a gomba mycéliumot, mely kapszulázott készítmény hatékonyságát fürjeken végzett állatkísérletekben értékeljük.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2024-05-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )