Thesis supervisor: Ildikó Nyulasné Zeke
co-supervisor: Csaba Németh
Location of studies (in Hungarian): SZIE BC 1118 Budapest Villányi út 29.43. Abbreviation of location of studies: SZIE
Description of the research topic:
Egy esetleges tojáshiányra megoldást jelenthet a tojáslé lefagyasztása és fagyasztva tárolása. Ha a tojástermékeket gyártó üzemek fagyasztott tojás készlettel rendelkeznének,
sokkal kiegyenlítettebbé válna az iparban felhasznált levek piaca. Ezért a kutatás során homogenizált tojáslevek fagyasztása történne különböző módszerekkel.
Arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen fagyasztási és fagyasztva tárolási körülmények szükségesek az alapanyag minőségének megőrzéséhez, és milyen változások
következnek be a tojás fagyasztva tárolása során.
Ezen kívül vizsgálat tárgya a felengedtetett tojásléből készített termékek minőségének vizsgálata és összehasonlítása a nem fagyasztott léből készült termékekkel.
Tehát végső cél a megfelelő fagyasztási és tárolási technológia kiválasztása és a tojáslevekben bekövetkező változások feltárása.