Thesis supervisor: József Felföldi
co-supervisor: Viktória Zsomné Muha
Location of studies (in Hungarian): MATE Abbreviation of location of studies: MATE
Description of the research topic:
Az ultrahanggal történő kezelés innovatív technika, melynek egyre több alkalmazási területe van. Az élelmiszeripar is egyre szélesebb körben használja ezt a technológiát. Az aktív ultrahang olyan élelmiszeripari alkalmazásokban használható, mint például a csírátlanítás, tisztítás, húsok pácolása, emulzióképzés és habtörés. A PhD dolgozat célja, hogy az ultrahangos kezelés alkalmazhatóságát vizsgálja tojáslevek esetében. Célkitűzése elemezni a különböző kezelési beállítások alkalmasságát a különböző, mesterségesen E. colival befertőzött tojáslevek mikróbaszámának csökkentésre. További célja a doktori munkának, hogy vizsgálja, hogy a tojásfejérje lé esetében a különböző kezelések milyen hatással vannak a habképző tulajdonságra illetve a habtartósságra.
Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2024-05-31
2024. VII. 26. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. augusztus 1-én, csütörtökön 14.00 órakor kerül sor online formában a Webex felületén.