doktorjelölt neve | témavezető | társ témavezető | védés időpontja | értekezés címe | cím odaítélése
/döntés dátuma |
---|
|
|
|
|
|
|
Fejzullahu Fatjona | Kun Szilárd | | 2024-05-22 10:00:00 | CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS | |
Visy Anna | Friedrich László | | 2024-05-21 10:00:00 | Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában | |
Baranyai László | Fekete András | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
Gergely Surd | Vatai Gyula | | 2001-11-21 14:00:00 | Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel | 2002-01-29 |
Hu Xianguo | Békássyné Molnár Erika | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
NGUYEN DUC QUANG | Hoschke Ágoston | | 2003-04-15 14:00:00 | Studies on some carbohydrolases with nutrition potential | 2003-06-09 |
Dernovics Mihály | Fodor Péter | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Ipolyi Ildikó | Fodor Péter | | 2003-08-25 10:00:00 | Gyakorlati megoldások a speciációs analitika minőségének biztosítására | 2003-09-22 |
Pásti György | Kállay Miklós | | 2003-07-07 10:30:00 | Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében | 2003-09-22 |
Stefáka Zsolt | Fodor Péter | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
JESÚS MORA MOLINA | Vatai Gyula | | 2003-11-25 14:30:00 | Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval | 2003-12-03 |
REZESSYNÉ SZABÓ JUDIT | Hoschke Ágoston | | 2003-11-27 14:00:00 | Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése | 2003-12-03 |
Száraz Leonóra | Beczner Judit | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Bene Zsuzsanna | Magyar Ildikó | | 2004-06-23 10:00:00 | Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján | 2004-09-01 |
Fodor Marietta | Fodor Péter | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
Mayer Ágnes | Hoschke Ágoston | | 2004-07-01 10:00:00 | Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük | 2004-10-06 |
Bánszky Luca | Maráz Anna | | 2004-12-15 10:30:00 | Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata | 2005-02-22 |
Vasdinyei Rita | Deák Tibor | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Erdélyi Balázs | Hoschke Ágoston | | 2005-04-28 11:00:00 | Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel | 2005-06-07 |
Hegyesné Vecseri Beáta | Hoschke Ágoston | | 2005-04-21 11:00:00 | Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során | 2005-06-07 |
NYITRAINÉ SÁRDY DIÁNA | Kállay Miklós | | 2005-03-30 10:30:00 | Bioborok összetételének vizsgálata | 2005-06-07 |
SIMONICS TIBOR | Maráz Anna | | 2005-02-25 14:00:00 | A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata | 2005-06-07 |
Balogh Teréz | Kosáry Judit | | 2005-05-11 10:00:00 | Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2005-06-07 |
TACZMANNÉ BRÜCKNER ANDREA | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2005-06-20 10:00:00 | GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL | 2005-10-04 |
Gál Lajos | Kállay Miklós | | 2006-08-30 10:00:00 | AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI | 2006-10-03 |
Galambos Ildikó | Békássyné Molnár Erika | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Kasperné Szél Zsuzsanna | Korány Kornél | | 2006-09-05 10:00:00 | A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel | 2006-10-03 |
Abrankó László | Fodor Péter | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Varga Zsuzsanna | Juhászné Román Mariann | | 2007-05-11 13:00:00 | Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára | 2007-06-12 |
SCHÄFFER RICHÁRD | Fodor Péter | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
Kiss Judit | Sassné Kiss Ágnes | | 2007-11-21 09:00:00 | Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján | 2007-12-11 |
Jókainé Szatura Zsuzsanna | Fodor Péter | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
Zsom Tamás | Balla Csaba | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
HAJNAL ÉVA | Kollár Gábor | | 2008-01-21 14:00:00 | Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása | 2008-02-11 |
Szekér Krisztina | Beczner Judit | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Koris András | Vatai Gyula | | 2008-03-06 11:00:00 | Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során | 2008-06-10 |
Zsomné Muha Viktória | Felföldi József | | 2008-03-27 10:00:00 | Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére | 2008-06-10 |
Friedrich László | Balla Csaba | Felföldi József | 2008-04-28 10:00:00 | Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában | 2008-06-10 |
Hamdan Samer | Daood Hussein | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Pásztorné Huszár Klára | Farkas József | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Firtha Ferenc | Felföldi József | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
SOMOGYI LÁSZLÓ | Badakné Kerti Katalin | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
Kun Szilárd | Rezessyné Szabó Judit | Hoschke Ágoston | 2008-12-02 14:30:00 | Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása | 2008-12-09 |
ZALÁN ZSOLT | Halász Anna | | 2008-12-03 09:00:00 | Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására | 2008-12-09 |
Süle Andrea | Hoschke Ágoston | | 2008-12-16 14:00:00 | Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel | 2009-02-10 |
Kovács Mónika | Maráz Anna | | 2009-01-13 11:00:00 | Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése | 2009-02-10 |
NAGYMÁTÉ EMESE | Fodor Péter | Dernovics Mihály | 2009-02-03 10:00:00 | Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása | 2009-02-10 |
TAKÁCS KRISZTINA | Gelencsér Éva | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
NAGY ANDRÁS | Gelencsér Éva | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
NÉMEDI ERZSÉBET | Gelencsér Éva | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
Üveges Márta | Fodor Péter | Dernovics Mihály | 2009-07-01 11:30:00 | Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során | 2009-10-06 |
Ujhelyi Gabriella | Gelencsér Éva | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
Szabó P. Balázs | Fekete András | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
Bánvölgyi Szilvia | Békássyné Molnár Erika | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
Belák Ágnes | Maráz Anna | | 2009-08-13 10:00:00 | Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása | 2009-10-06 |
Magyarné Horváth Kinga | Farkas József | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Dalmadi istván | Farkas József | | 2009-09-04 14:00:00 | Hőkezeléssel és nagy hidrosztatikus nyomással pasztőrözött bogyósgyümölcs-pürék minőségjellemzőinek alakulása a tárolási hőmérséklet függvényében | 2009-10-06 |
Ágoston Réka | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2009-09-03 10:00:00 | Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes | 2009-10-06 |
KÁLMÁNNÉ TUBOLY ESZTER | Farkas József | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
Rektor Attila | Vatai Gyula | | 2009-12-03 10:30:00 | Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal | 2009-12-08 |
Nádaskiné Szakmár Katalin | Reichart Olivér | | 2009-11-03 10:00:00 | Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2009-12-08 |
Némethné Szomor Katalin | Takács Mária | | 2009-11-19 11:30:00 | Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata | 2009-12-08 |
Amtmann Mária | Szabó S. András | | 2009-11-20 11:00:00 | Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése | 2009-12-08 |
Engel Rita | Stefanovitsné Bányai Éva | Abrankó László | 2010-03-23 13:30:00 | Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára | 2010-06-08 |
Gillay Zoltán | Fekete András | Funk B. David | 2010-05-11 14:00:00 | Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők | 2010-06-08 |
Korbász Margit | Beczner Judit | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
TAKÁCS LÁSZLÓ | Vatai Gyula | | 2010-12-02 14:00:00 | A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában | 2010-12-07 |
VAS-VINCZE IVETTA | Vatai Gyula | | 2011-02-07 10:00:00 | Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában | 2011-03-08 |
Román András | Vatai Gyula | | 2011-03-03 10:00:00 | Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata | 2011-03-08 |
Balogh Emőke | Stefanovitsné Bányai Éva | Abrankó László | 2011-04-01 11:00:00 | Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében | 2011-06-07 |
Pap Kata | Mohácsiné Farkas Csilla | | 2011-05-25 10:00:00 | Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során | 2011-06-07 |
RAK GÁBOR PÉTER | Fodor Péter | Abrankó László | 2011-05-05 13:00:00 | Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel | 2011-06-07 |
EMEKANDOKO ALPHONSE | Sáray Tamás | | 2011-05-04 13:00:00 | Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál | 2011-06-07 |
Vén Csilla | Balla Csaba | | 2011-03-08 09:00:00 | A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése | 2011-06-07 |
ZSARNÓCZAY GABRIELLA | Incze Kálmán | | 2011-09-13 13:00:00 | Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben | 2011-10-04 |
HITKA GÉZA | Balla Csaba | | 2011-09-21 14:00:00 | Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése | 2011-10-04 |
HELLNER GABRIELLA | Poppe László | Maráz Anna | 2011-09-27 14:30:00 | Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts | 2011-10-04 |
Kmellár Béla | Fodor Péter | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
LESKÓ ANNAMÁRIA | Kállay Miklós | | 2011-11-15 11:00:00 | A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire | 2011-11-29 |
KOZÁK ÁRON | Vatai Gyula | | 2011-10-05 15:30:00 | Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata | 2011-11-29 |
SZEDLJAK ILDIKÓ | Kosáry Judit | | 2011-11-18 09:31:00 | Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése | 2011-11-29 |
BICZÓ-KABAI VERONIKA | Fekete András | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
VETŐNÉ KISZTER ANDREA KLÁRA | Schusterné Gajzágó Ildikó | | 2011-12-19 10:00:00 | Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására | 2012-03-06 |
NÉMETH CSABA | Balla Csaba | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
MÁRTA DÓRA | Maráz Anna | Peter Rådström | 2012-02-06 10:00:00 | Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation | 2012-03-06 |
KÁKONYI ILDIKÓ | Maráz Anna | | 2012-02-08 10:00:00 | Élesztőgomba sejtek nehézfém bioszorpciója és alkalmazásuk a szennyvíztisztítás hatékonyságának növelésére | 2012-03-06 |
IGNÁT TIMEA | Ze'ev Schmilovitch | Felföldi József | 2012-05-21 14:00:00 | Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers | 2012-06-05 |
FOGARASSY ESZTER KAROLINA | Békássyné Molnár Erika | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
SÁGI-KISS VIRÁG | Fodor Péter | Héberger Károly | 2012-07-25 14:00:00 | Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése | 2012-10-02 |
KOVÁCS ZOLTÁN | Fekete András | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
Lampertné Meretei Anikó | Fekete András | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
Hartyáni Piroska | Cserhalmi Zsuzsanna | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |
Kaszab Tímea | Fekete András | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
Gillay Bíborka Zsuzsanna | Funk B. David | Felföldi József | 2013-05-08 14:00:00 | „Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése” | 2013-06-04 |
Mednyánszky Zsuzsanna | Amtmann Mária | | 2013-06-25 10:00:00 | AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL | 2013-10-30 |
Katona Róbert | Stefánka Zsolt | | 2013-09-30 10:30:00 | ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához | 2013-12-03 |
Tarekné Tilistyák Judit | Juhászné Román Mariann | Máthé Endre | 2013-10-01 13:30:00 | „Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez” | 2013-12-03 |
Radva Dániel Ferenc | Kosáry Judit | | 2014-05-29 10:00:00 | Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata | 2014-06-11 |
Szigedi Tamás | Dernovics Mihály | Fodor Marietta | 2014-04-08 10:30:00 | Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon | 2014-06-11 |
Castillo Luis | Friedrich László | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |