Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Ádám NémethLászló Szathmári2013-08-30 11:00:00Új technológia a fogassüllő (Sander lucioperca L.) mesterséges szaporítására és nevelésére, a dél-dunántúli halastavak gazdaságosabb üzemelése érdekében2013-09-23
Ágnes SzerencsiMiklós NeményiTibor Érsek2011-11-22 11:30:00A mikrohullám hatása a pékélesztőre (Saccharomyces cerevisiaere)2011-12-12
Ágnes TóthJenő SzigetiHedvig Fébel2011-06-28 11:30:00Rádiófrekvencián alapuló egyedazonosítási módszer alkalmazhatóságának vizsgálata különböző baromfifajokban2011-07-07
Ágota Kocsisné AndrásikAntal Tenk2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
András JancsóLászló Varga2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
András KünstlerLóránt Király2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
András SzentirmayFrigyes Nagy2006-12-19 11:30:00Integrált baromfiipari vállalkozások az Európai Unió piacán2007-06-08
András VérJános Cser2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Anett NémethAntal Tenk2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Anikó Éva NyékiMiklós Neményi2016-09-16 11:00:00A precíziós növénytermesztés és a fenntartható mezőgazdaság kapcsolata2016-09-20
Anikó VáriAntal TenkTibor Veszeli2012-05-25 11:00:00Munkaerő foglalkoztatás tendenciáinak vizsgálata szarvasmarha telepeken2012-06-13
Anita CsibaElemér Gergátz2016-01-06 11:00:00Kossperma mélyhűtés továbbfejlesztése fázisvizsgálatok eredményei alapján2016-03-08
Anita JuhászJános Schmidt2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Anita Miklósné VargaAntal Tenk2004-07-29 11:00:00Sertéshús-minősítés és minőség Magyarországon az EU csatlakozás időszakában2005-02-24
Árpád KissBarnabás Reke2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
Attila LőrinczMiklós Neményi2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Attila RibácsJános Schmidt2005-05-27 11:00:00Növényolajipari melléktermékekből előállított védett zsír (Ca-szappan) felhasználása a kérődzők takarmányozásában2005-06-10
Attila TanaiJános Schmidt2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Babett GreffJenő SzigetiÁgnes Nagy2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Balázs ÁsványiJenő Szigeti2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Balázs HorváthPál Benedek2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Bálint AmbrusAnikó Éva NyékiGergely Teschner2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
Beatrix SikZsolt AjtonyViktória Kapcsándi2021-09-10 10:30:00Rozmaringsav-tartalmú gyógynövénykivonatok előállítása és táplálékkiegészítőként, valamint funkcionális élelmiszerként való felhasználása2021-09-16
Béla HusvéthBorisz Egri2023-03-10 11:00:00A bőrbagócslárva-fertőzöttség dinamikájáról Szigetköz, Ravazd, valamint Tarján és környéke gímszarvas- és őzállományaiban (2005-2020)2023-09-08
Brigitta Makkosné PetzÁgnes Bali Papp2007-07-03 14:00:00Mélyhűtött sperma termékenyítőképességének becslése in vitro körülmények között2007-09-04
Csaba BódiTamás Sántha2010-10-06 14:00:00Ökológiai eredetű állati termékek beszerzésének és értékesítésének marketing aspektusai2010-12-06
Csilla GombkötőJózsef Iváncsics2011-11-24 10:30:00Őszi és tavaszi termesztésű fokhagymák értékelő összehasonlítása2011-12-12
Edina GicziBorisz Egri2008-05-19 11:00:00Hazai gímszarvas- és őzállományok Fascioloides magna (Bassi, 1875) fertőzöttsége és a védekezés lehetőségei2008-06-18
Eduard GubóPál SzakálJudit Plutzer2022-12-02 10:30:00Ösztrogénhatású anyagok felhalmozódásának vizsgálata tejelő szarvasmarha hígtrágyával kezelt talajokon és ezeken a területeken termesztett kukorica (Zea mays L.) és olaszperje (Lolium multiflorum L.) különböző fenofázisaiban2022-12-09
Emőke VitingerKatalin Kovácsné Gaál2005-08-29 11:00:00Hematológiai paraméterek vizsgálata az őshonos sárga magyar tyúkállományban2005-09-01
Endre Andor TóthRenátó Kalocsai2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Endre BirkásAntal Tenk2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
Endre József KovácsÁgnes Bali PappAndrás Gáspárdy2019-03-06 12:30:00A cikta juh korszerű populációgenetikai vizsgálata2019-03-12
Erika LakatosMiklós Neményi2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Erika VargaÁgnes Bali Papp2007-12-05 10:00:00In vitro sertésembrió-előállító rendszer vizsgálata2008-02-27
Erna ViszketTamás Tóth2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Ernő GyimesMiklós Neményi2004-05-10 14:30:00Összefüggés-vizsgálatok búzafajták (Triticum aestivum) szemtermésének agrofizikai tulajdonságai között2004-06-10
Erzsébet Emília GajdócsiÁgnes Bali PappZoltán Macháty2014-02-28 13:00:00Szaporodásbiológiához köthető gének elemzése különböző sertés fajtákban2014-06-11
Erzsébet Enzsölné GerencsérZoltán Varga-Haszonits2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
Eszter Forró-RózsaPál SzakálZsuzsanna Pecze2019-01-29 10:30:00Precíziós talaj- és növény-vizsgálatokon alapuló réz, cink lombtrágyázási rendszer kifejlesztése őszi búzában (Triticum aestivum L.)2019-03-12
Eszter HorváthTibor Veszeli2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Eszter MolnárLászló Szathmári2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
Eszter RigóJános Schmidt2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
ESZTER ZSÉDELYJános Schmidt2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Éva PénzesAntal Tenk2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
Éva PogányAntal Tenk2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Éva SzalkaLajos Salamon2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Friderika Mikéné HegedűsMiklós Neményi2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Frigyes NagyIván Benet2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Fruzsina FöldesMátyás Goda2008-04-24 14:00:00Ökológiai állattartás helye, szerepe és lehetőségei Magyarországon, különös tekintettel a Nyugat-dunántúli Régióra2008-05-21
Gábor KukorelliPéter Reisinger2012-12-06 11:00:00Herbicid-toleráns kultúrnövények gyomszabályozása, és helyük Magyarország növénytermesztési szerkezetében2012-12-13
Gábor RéczeyLajos Salamon2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Gábor SzafnerOttó Dóka2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Georgina KisFrigyes NagyKároly ifj. Kacz2014-06-13 11:00:00Az Észak-alföldi Régió mezőgazdasági vállalkozásainak stratégia típusai2014-07-03
Georgina TakácsVince ÖrdögIstván Gergely2024-02-15 11:00:00Mikroalga kezelések hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) termésére és vízhiány stressz tűrésére2024-03-01
Gergely TeschnerAntal TenkRózsa Csatai2014-06-02 10:00:00Tejtermelő vállalkozások menedzsment-információs rendszereinek jelenlegi és továbbfejlesztési lehetőségei2014-06-11
Gyula TóásóPál Szakál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Hajnalka HingyiLajos Salamon2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Hedvig BenkeAntal Tenk2013-06-07 11:00:00Versenyképes marketingstratégiák a hazai brojler ágazat takarmányellátó berendezéseinek piacán2013-06-12
Ildikó KendiImre Tell2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Ildikó Kéri-SchmidthofferPéter CsontosAnna Skribanek2021-06-07 14:00:00A szárazságstressz biológiai hátterének vizsgálata sörárpa fajtákban és vonalakban2021-09-16
Ilse Maria Gyimóthy-WillmannKatalin Kovácsné Gaál2007-07-03 10:00:00Neue Methode zum Nachweis von Kortikosteron im Ei und erfassung von Kortikosteron im Eigelb und Blutplasma2007-09-04
Imre Tibor TolnerMiklós NeményiLászló Fenyvesi2019-07-03 10:30:00Kinematikai szimulációk, mérések egy modell csöves algatermesztő berendezésben2019-09-18
István BorsiczkyPéter Reisinger2018-04-27 10:30:00Szenzor technikára alapozott helyspecifikus gyomszabályozás hatása a szántóföldi gyomflóra változására2018-09-24
István GergelyAntal Tenk2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
István GyulaiKároly Kacz2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
István KirálySándor Faragó2010-02-04 14:00:00Magyarországi őzállományok orr-garatbagócs-fertőzöttségéről és a parazita biológiájának sajátosságairól2010-05-17
István Mihály KulmányGábor MilicsBarna Kovács2022-12-05 10:30:00Kukorica termesztése során keletkező üvegházhatású gázok nyomon követése, különös tekintettel a szén-dioxid-kibocsátásra2022-12-09
István NagyTibor Veszeli2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
István SzalmaLászló Farkas2020-09-10 11:00:00Higiéniai rendszerek jelentősége a húsipari minőségbiztosításban2020-09-16
István VirágMiklós NeményiGábor Milics2014-12-17 10:30:00A precíziós mezőgazdaság elemeinek fejlesztése, különös tekintettel a fuzárium kártétel spektroszkópiai detektálására és a kemikáliák kijuttatásának folyamatvezérlésére2015-01-08
Jácint Notterpek T.Vince ÖrdögIstván Gergely2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
János GyőrváriJenő Szigeti2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
János TenkeJános Tossenberger2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Jenő KáldyLászló Szathmári2014-02-07 11:00:00Heterózishatás vizsgálata szicsege (Acipenser ruthenus L. x. Acipenser baeri B.) kezdeti fejlődése során2014-06-11
Jenő VargaPál BenedekJózsef Iváncsics2013-05-22 11:30:00Körteültetvények terméshozásának szabályozása metszéssel és irányított méhmegporzással2013-06-12
Judit HegyiLajos Salamon2005-06-03 11:00:00A Nyugat-dunántúli szarvasmarhatartó üzemek méretének változása és tendenciái2005-06-10
Judit KáldiFrigyes Nagy2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Judit MolnárLászló VargaBalázs Ásványi2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Judit Petra KoltaiRózsa Csatai2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Judit SüleLászló Varga2016-07-06 11:00:00Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésé2016-09-20
Judit TurcsánJenő Szigeti2005-11-24 09:00:00Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára2006-04-13
Judit VinczeAntal Tenk2008-06-06 11:00:00AZ ÉSZAK - MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ GYEPRE ALAPOZOTT ÁLLATTENYÉSZTÉSÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS IRÁNYAI2008-06-18
Kálmán TóthGyula Pinke2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
Károly PálffyVince ÖrdögLajos Vörös2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Károly TempfliÁgnes Bali Papp2014-02-28 15:00:00Néhány értékmérő tulajdonságot meghatározó gén szerepe őshonos, valamint keresztezett sertés és tyúk fajtáknál2014-06-11
Katalin Erzsébet NagyGyula PinkePéter Reisinger2017-12-18 12:00:00Szegetális élőhelyek gyomvegetációjának vizsgálata Maros megye területén2018-01-29
Katalin JägerVince Ördög2005-06-06 13:30:00Növényi növekedésszabályozó anyagokat (PGR) termelő algatörzsek, mint alternatív hormonforrások felhasználása magasabb rendű növények szövettenyészeteiben2005-06-10
Katalin ReisingerJenő Szigeti2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Katalin VajdaJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Katalin VéghAntal Tenk2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Klaudia SzalaiÁgnes Bali PappKároly Tempfli2019-06-06 11:00:00Néhány anyagcserében kulcsszerepet játszó gén DNS polimorfizmus és génexpressziós mintázatának vizsgálata baromfi fajokban2019-09-18
Krisztina FintaPál Benedek2005-05-19 11:30:00Almagyümölcsösök rovarmegporzása2005-06-10
Lamnganbi MutumZoltán MolnárTibor Janda2023-08-31 11:00:00Microalgae as growth promotors (biostimulants) in Triticum aestivum L2023-09-08
László FarkasJenő Szigeti2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
László Gulyás2002-11-20 13:00:00A nyers tej szomatikus sejtszámát befolyásoló néhány biológiai és környezeti tényező vizsgálata2003-03-24
László MatusRezső Schmidt2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
László RózsaJános Schmidt2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31
László SzathmáriAntal Tenk2003-06-12 11:00:00A magyar halászati ágazat gazdasági elemzése a Hortobágyi Halgazdasági Rt. példáján2003-10-30
László VargaJenő Szigeti2000-05-25 11:00:00Effect of a Cyanobacterial Biomass enriched with Trace Elements on Thermophilic Dairy Starter Cultures2000-06-05