name of doctoral candidate | thesis supervisor | co-supervisor | date of defense | title of thesis | date of decision of DS |
---|
|
|
|
|
|
|
Emna Ayari | László Friedrich | Csaba Németh | 2023-03-01 13:00:00 | „USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS” | 2023-03-02 |
Judit Tarekné Tilistyák | Mariann Juhászné Román | Endre Máthé | 2013-10-01 13:30:00 | „Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez” | 2013-12-03 |
Bíborka Zsuzsanna Gillay | David Funk B. | József Felföldi | 2013-05-08 14:00:00 | „Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése” | 2013-06-04 |
György Csima | Eszter Vozáry | | 2015-09-22 13:00:00 | Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése | 2015-10-21 |
Péter Penksza | Réka Hermánné Juhász | | 2022-11-24 11:00:00 | XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI | 2022-12-08 |
Zsuzsanna Vas-Guld | Diána Nyitrainé Sárdy | | 2020-12-10 13:00:00 | VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE | 2021-03-11 |
EMESE NAGYMÁTÉ | Péter Fodor | Mihály Dernovics | 2009-02-03 10:00:00 | Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása | 2009-02-10 |
Réka Ágoston | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2009-09-03 10:00:00 | Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes | 2009-10-06 |
László Friedrich | Csaba Balla | József Felföldi | 2008-04-28 10:00:00 | Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában | 2008-06-10 |
Dániel Ferenc Radva | Judit Kosáry | | 2014-05-29 10:00:00 | Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata | 2014-06-11 |
Ferenc Firtha | József Felföldi | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
ANDRÁS NAGY | Éva Gelencsér | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
Judit Kiss | Ágnes Sassné Kiss | | 2007-11-21 09:00:00 | Tokaji aszú borok eredetvizsgálata szőlők és borok amin- és sav-összetétele alapján | 2007-12-11 |
CSABA NÉMETH | Csaba Balla | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Adrienn Vargáné Tóth | László Friedrich | Csaba Németh | 2020-02-14 10:00:00 | TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL | 2020-03-10 |
JUDIT REZESSYNÉ SZABÓ | Ágoston Hoschke | | 2003-11-27 14:00:00 | Thermomyces lanuginosus eredetű -galaktozidáz enzim előállítása és jellemzése | 2003-12-03 |
Khabat Noori Hussein | István Dalmadi | László Friedrich | 2021-02-09 14:00:00 | THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION | 2021-03-11 |
Anna Kiss | Zoltán Károly Lakner | Gyula Kasza | 2021-09-20 14:00:00 | The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei | 2021-10-08 |
Ahmad Mouwakeh | Csilla Mohácsiné Farkas | Gabriella Kiskó | 2018-08-29 10:00:00 | THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL | 2018-10-04 |
Viktória Parrag | József Felföldi | Ferenc Firtha | 2020-12-16 15:00:00 | TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL | 2021-03-11 |
András Román | Gyula Vatai | | 2011-03-03 10:00:00 | Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata | 2011-03-08 |
Attila Rektor | Gyula Vatai | | 2009-12-03 10:30:00 | Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal | 2009-12-08 |
ZSOLT ZALÁN | Anna Halász | | 2008-12-03 09:00:00 | Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására | 2008-12-09 |
Krisztina Szekér | Judit Beczner | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Tekla Izsó | Gyula Kasza | László Somogyi | 2021-01-14 10:00:00 | TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN | 2021-03-11 |
Irina Balga | Miklós Kállay | | 2015-03-11 11:00:00 | Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetételére és érzékszervi tulajdonságaira | 2015-06-17 |
BALKIS AOUADI | Zoltán Kovács | | 2024-08-22 10:00:00 | Tapping into the potential of near-infrared spectroscopy and aquaphotomics for the qualitative | |
Gabriella Ujhelyi | Éva Gelencsér | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
Orsolya Tompa | Zoltán Károly Lakner | | 2023-03-01 09:30:00 | Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján | 2023-03-02 |
Áron Varga | András Koris | | 2022-06-17 12:00:00 | Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry | 2022-10-06 |
Dániel Koren | Beáta Hegyesné Vecseri | Gabriella Kun-Farkas | 2021-10-26 13:00:00 | Study of health promoting components throughout the malting and brewing process | 2021-12-03 |
DUC QUANG NGUYEN | Ágoston Hoschke | | 2003-04-15 14:00:00 | Studies on some carbohydrolases with nutrition potential | 2003-06-09 |
Moh Moh Zin | Szilvia Bánvölgyi | | 2023-02-01 11:00:00 | SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH | 2023-03-02 |
Melinda Pázmándi | Anna Maráz | Zoltán Kovács | 2021-04-08 09:00:00 | SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL | 2021-04-29 |
Tímea Kaszab | András Fekete | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
Olívia Csernus | Judit Beczner | József Baranyi | 2014-05-16 10:00:00 | Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében | 2014-06-11 |
Gabriella Styevkó | Ágoston Hoschke | Quang Nguyen Duc | 2015-09-15 11:00:00 | Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére | 2015-10-21 |
Katalin Nádaskiné Szakmár | Olivér Reichart | | 2009-11-03 10:00:00 | Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2009-12-08 |
Hanieh Amani | László Baranyai | Katalin Badakné Kerti | 2024-03-28 13:00:00 | RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION | 2024-06-06 |
ANDREA KLÁRA VETŐNÉ KISZTER | Ildikó Schusterné Gajzágó | | 2011-12-19 10:00:00 | Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására | 2012-03-06 |
Piroska Hartyáni | Zsuzsanna Cserhalmi | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |
Ákos Gábor Nyitrai | László Sipos | | 2022-05-20 15:00:00 | Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe | 2022-06-02 |
Klára Pásztorné Huszár | József Farkas | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Bao Toan Nguyen | Quang Nguyen Duc | Erika Bujna | 2022-01-19 10:00:00 | PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA | 2022-03-03 |
Minh Tuan Pham | Quang Nguyen Duc | Ágoston Hoschke | 2021-12-01 14:00:00 | PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS | 2022-03-03 |
Judit Perjéssy | Zsolt Zalán | | 2023-11-20 10:00:00 | Probiotikus Lactobacillus törzzsel tejsavasan fermentált, növényi alapú levek fejlesztése | 2023-12-07 |
GÁBOR PÉTER RAK | Péter Fodor | László Abrankó | 2011-05-05 13:00:00 | Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel | 2011-06-07 |
Chagnaadorj Rentsendavaa | Mónika Máté | | 2021-09-13 13:00:00 | PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC | 2021-10-08 |
Andrea Vass | Mihály Dernovics | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Kata Rohonczy | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2014-05-27 10:00:00 | Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata | 2014-06-11 |
László Baranyai | András Fekete | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
Xianguo Hu | Erika Békássyné Molnár | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
Szilvia Pintér | Judit Beczner | | 2014-05-19 09:00:00 | Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise | 2014-06-11 |
Mohannad Mohammad Jadee' AlOudat | Andrea Lugasi | Livia Simonné Sarkadi | 2023-12-04 13:00:00 | NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES | 2023-12-07 |
Andrea Zentai | Árpád Ambrus | | 2016-02-09 10:00:00 | NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE | 2016-02-25 |
László Polgár | Péter Fodor | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
Anita Soós | László Somogyi | | 2014-09-05 11:00:00 | Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira | 2014-10-15 |
TIMEA IGNÁT | Schmilovitch Ze'ev | József Felföldi | 2012-05-21 14:00:00 | Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers | 2012-06-05 |
GABRIELLA ZSARNÓCZAY | Kálmán Incze | | 2011-09-13 13:00:00 | Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben | 2011-10-04 |
Szilárd Kun | Judit Rezessyné Szabó | Ágoston Hoschke | 2008-12-02 14:30:00 | Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása | 2008-12-09 |
Teréz Balogh | Judit Kosáry | | 2005-05-11 10:00:00 | Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2005-06-07 |
Thi Mai Anh Tran | Quang Nguyen Duc | Mai Dam Sao | 2019-09-02 11:00:00 | NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES | 2019-10-03 |
László Abrankó | Péter Fodor | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Zsolt Stefáka | Péter Fodor | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
ESZTER KÁLMÁNNÉ TUBOLY | József Farkas | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
Barbara Csehi | László Friedrich | Huszár Klára Pásztorné | 2019-11-13 10:00:00 | NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA | 2019-12-06 |
Kinga Magyarné Horváth | József Farkas | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Béla Kmellár | Péter Fodor | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
ERZSÉBET NÉMEDI | Éva Gelencsér | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
DÓRA MÁRTA | Anna Maráz | Rådström Peter | 2012-02-06 10:00:00 | Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation | 2012-03-06 |
Evelin Dénesné Várvölgyi | József Felföldi | Zoltán Kovács | 2016-12-14 14:00:00 | Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására | 2017-02-23 |
Tamás Szigedi | Mihály Dernovics | Marietta Fodor | 2014-04-08 10:30:00 | Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon | 2014-06-11 |
Leonóra Száraz | Judit Beczner | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Attila Gere | László Sipos | | 2016-04-15 10:00:00 | Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben | 2016-06-06 |
P. Balázs Szabó | András Fekete | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
Anikó Lampertné Meretei | András Fekete | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
ZOLTÁN KOVÁCS | András Fekete | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
Zsuzsanna Horváth | Árpád Ambrus | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |
Zsuzsa Farkas | Árpád Ambrus | | 2017-12-11 14:00:00 | MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL | 2018-02-22 |
Mihály Dernovics | Péter Fodor | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Attila Szöllősi | Quang Nguyen Duc | | 2015-12-01 10:00:00 | Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése | 2015-12-16 |
Lívia Darnay | László Friedrich | Kálmánné Koncz | 2017-02-17 11:00:00 | Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél | 2017-06-01 |
Erika Bujna | Judit Rezessyné Szabó | | 2014-11-25 10:00:00 | Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése | 2014-12-17 |
Weizhe Sun | Quang Nguyen Duc | Erika Bujna | 2023-05-31 13:00:00 | MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL | 2023-06-06 |
András Koris | Gyula Vatai | | 2008-03-06 11:00:00 | Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során | 2008-06-10 |
Igor Gáspár | Gyula Vatai | András Koris | 2017-02-06 11:00:00 | Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával | 2017-02-23 |
Gábor Rácz | Gyula Vatai | Zoltán Kovács | 2015-05-28 15:00:00 | Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai | 2015-06-17 |
Erzsébet Keppelné Bognár | László Somogyi | | 2020-11-26 10:30:00 | MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során | 2020-12-10 |
István Kertész | József Felföldi | László Baranyai | 2021-11-24 15:00:00 | Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data | 2022-03-03 |
Vincenzo Fogliano | Livia Simonné Sarkadi | | 2015-01-30 09:00:00 | Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance | 2015-06-17 |
Lajos Dénes Dénes | László Baranyai | József Felföldi | 2018-09-17 10:00:00 | LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE | 2018-10-04 |
Ferenc Hegyi | Anna Halász | | 2014-11-17 14:00:00 | Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel | 2014-12-17 |
Ildikó Galambos | Erika Békássyné Molnár | | 2006-06-27 10:00:00 | KÚTVIZEK HUMINSAV- ÉS ARZÉNMENTESÍTÉSE | 2006-10-03 |
Mária Amtmann | András Szabó S. | | 2009-11-20 11:00:00 | Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése | 2009-12-08 |
Dóra Babinszki-Székely | Mónika Máté | | 2019-03-29 10:00:00 | KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG | 2019-06-06 |
Attila Gábor Kovács | Quang Nguyen Duc | Ágoston Hoschke | 2018-03-12 14:30:00 | Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása | 2018-06-04 |
Andrea Süle | Ágoston Hoschke | | 2008-12-16 14:00:00 | Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel | 2009-02-10 |
ESZTER KAROLINA FOGARASSY | Erika Békássyné Molnár | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Bertold Salamon | István Dalmadi | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
György Kenesei | István Dalmadi | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |