Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Doctoral School of Food Sciences

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Lien Nguyen Le PhuongGéza HitkaTamás Zsom2017-05-12 10:00:00Extending the storability of melon2017-06-01
Szabolcs VillangóGyörgy PástiZsolt Zsófi2015-06-25 14:00:00A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán2015-10-21
Júlia Hegyi-KalóAndrea PomáziKálmán Zoltán Váczy2022-06-27 09:30:00A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata2022-10-06
Tekla IzsóGyula KaszaLászló Somogyi2021-01-14 10:00:00TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN2021-03-11
Mohannad Mohammad Jadee' AlOudatAndrea LugasiLivia Simonné Sarkadi2023-12-04 13:00:00NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES2023-12-07
Csilla FarkasQuang Nguyen DucJudit Rezessyné Szabó2019-11-20 14:00:00BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE2019-12-06
DÓRA MÁRTAAnna MarázRådström Peter2012-02-06 10:00:00Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation2012-03-06
Barbara CsehiLászló FriedrichHuszár Klára Pásztorné2019-11-13 10:00:00NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA2019-12-06
Petra HavasJudit Rezessyné SzabóQuang Nguyen Duc2015-02-25 11:30:00Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása2015-03-18
Gabriella StyevkóÁgoston HoschkeQuang Nguyen Duc2015-09-15 11:00:00Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére2015-10-21
Emna AyariLászló FriedrichCsaba Németh2023-03-01 13:00:00„USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS”2023-03-02
Adrienn Vargáné TóthLászló FriedrichCsaba Németh2020-02-14 10:00:00TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL2020-03-10
Karina Ilona HidasIldikó Nyulasné ZekeCsaba Németh2023-02-15 13:00:00A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire2023-03-02
Teng CaoZoltán KovácsArijit Nath2023-12-04 09:15:00CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS2023-12-07
Ágnes Gizella Gortva-VajdaGyula KaszaCsilla Mohácsiné Farkas2021-05-28 13:00:00ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON2021-06-03
Judit Tarekné TilistyákMariann Juhászné RománEndre Máthé2013-10-01 13:30:00„Takarmányok kémiai és mikrobiológiai vizsgálata, valamint olajmag préslisztek felhasználása élelmiszerfejlesztéshez”2013-12-03
Lilla Szalóki-DorkóLászló AbrankóMónika Máté2016-09-05 11:00:00Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során2016-10-06
GABRIELLA HELLNERLászló PoppeAnna Maráz2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Dániel KorenBeáta Hegyesné VecseriGabriella Kun-Farkas2021-10-26 13:00:00Study of health promoting components throughout the malting and brewing process2021-12-03
Linh Ta PhuongErika BujnaSzilárd Kun2022-02-03 10:00:00Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods2022-03-03
Dániel SzöllősiJózsef FelföldiZoltán Kovács2016-02-05 11:00:00ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL2016-02-25
Evelin Dénesné VárvölgyiJózsef FelföldiZoltán Kovács2016-12-14 14:00:00Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására2017-02-23
Gábor RáczGyula VataiZoltán Kovács2015-05-28 15:00:00Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai2015-06-17
Melinda PázmándiAnna MarázZoltán Kovács2021-04-08 09:00:00SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL2021-04-29
János SoósIldikó MagyarZoltán Kovács2019-11-18 13:00:00ELEKTRONIKUS NYELV ALKALMAZÁSA BOROK MINŐSÉGI PARAMÉTEREINEK BECSLÉSÉRE2019-12-06
Igor GáspárGyula VataiAndrás Koris2017-02-06 11:00:00Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával2017-02-23
Krisztina Zita AlbertGyula VataiAndrás Koris2018-06-21 10:00:00ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA2018-10-04
Marcell László TóthGyula VataiAndrás Koris2022-11-29 10:00:00Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével2022-12-08
Attila CsighyArijit NathAndrás Koris2022-07-18 09:00:00Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával2022-10-06
Lívia DarnayLászló FriedrichKálmánné Koncz2017-02-17 11:00:00Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél2017-06-01
Zsuzsanna BoriHussein DaoodAttila Kiss2016-09-29 10:00:00HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására2016-12-08
Helga Szabóné TimaCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2019-01-07 10:00:00FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA2019-02-28
Tekla EngelhardtCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2016-07-07 10:00:00Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins2016-10-06
Ahmad MouwakehCsilla Mohácsiné FarkasGabriella Kiskó2018-08-29 10:00:00THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL2018-10-04
Endrit HasaniIstván DalmadiGyörgy Kenesei2023-07-25 09:00:00Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast2023-08-25
Anna KissZoltán Károly LaknerGyula Kasza2021-09-20 14:00:00The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei2021-10-08
Adrienn BerkicsCsilla Mohácsiné FarkasÁkos Józwiak2021-05-21 13:30:00ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA2021-06-03
Eszter Borbála BothMihály DernovicsZsuzsanna Jókainé Szatura2021-04-21 14:00:00COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA2021-04-29
Dalma Geréné RadványiPéter FodorZsuzsanna Jókainé Szatura2016-11-17 10:30:00Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel2016-12-08
Minh Tuan PhamQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2021-12-01 14:00:00PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS2022-03-03
Szilárd KunJudit Rezessyné SzabóÁgoston Hoschke2008-12-02 14:30:00Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása2008-12-09
Attila Gábor KovácsQuang Nguyen DucÁgoston Hoschke2018-03-12 14:30:00Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása2018-06-04
VIRÁG SÁGI-KISSPéter FodorKároly Héberger2012-07-25 14:00:00Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése2012-10-02
Ha Vi Vu NgocQuang Nguyen DucVijay Kumar Gupta2023-05-30 11:00:00DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS2023-06-06
John-Lewis Zinia ZaukuuZoltán KovácsZoltán Gillay2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Eszter Luca BenesMarietta FodorAttila Gere2023-06-21 10:00:00Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata2023-07-06
Zoltán GillayAndrás FeketeDavid Funk B.2010-05-11 14:00:00Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők2010-06-08
Ildikó Csilla ZekeCsaba BallaLászló Friedrich2015-05-20 10:00:00Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata2015-06-17
Khabat Noori HusseinIstván DalmadiLászló Friedrich2021-02-09 14:00:00THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION2021-03-11
Tamás SzigediMihály DernovicsMarietta Fodor2014-04-08 10:30:00Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon2014-06-11
Anita Bajusz-RáczKároly HébergerMarietta Fodor2017-02-10 10:00:00Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában2017-02-23
Viktória ParragJózsef FelföldiFerenc Firtha2020-12-16 15:00:00TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL2021-03-11
TIMEA IGNÁTSchmilovitch Ze'evJózsef Felföldi2012-05-21 14:00:00Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers2012-06-05
Lajos Dénes DénesLászló BaranyaiJózsef Felföldi2018-09-17 10:00:00LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE2018-10-04
László FriedrichCsaba BallaJózsef Felföldi2008-04-28 10:00:00Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában2008-06-10
Bíborka Zsuzsanna GillayDavid Funk B.József Felföldi2013-05-08 14:00:00„Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése”2013-06-04
Botond SurányiCsilla Mohácsiné FarkasTekla Engelhardt2023-05-18 14:00:00Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS2023-06-06
Edit DeákÉva Stefanovitsné BányaiMihály Dernovics2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
Márta ÜvegesPéter FodorMihály Dernovics2009-07-01 11:30:00Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során2009-10-06
EMESE NAGYMÁTÉPéter FodorMihály Dernovics2009-02-03 10:00:00Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása2009-02-10
Thi Mai Anh TranQuang Nguyen DucMai Dam Sao2019-09-02 11:00:00NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES2019-10-03
Hoang Duy TruongQuang Nguyen DucMai Dam Sao2021-04-08 14:00:00DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS2021-04-29
Bao Toan NguyenQuang Nguyen DucErika Bujna2022-01-19 10:00:00PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA2022-03-03
Weizhe SunQuang Nguyen DucErika Bujna2023-05-31 13:00:00MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL2023-06-06
Zsanett BodorZoltán KovácsCsilla Benedek2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Zoltán FüstösAnna MarázÁgnes Belák2017-01-27 11:00:00Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése2017-02-23
Anna JánosityGabriella KiskóJózsef Baranyi2023-05-19 12:00:00Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods2023-06-06
Olívia CsernusJudit BecznerJózsef Baranyi2014-05-16 10:00:00Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében2014-06-11
István KertészJózsef FelföldiLászló Baranyai2021-11-24 15:00:00Mathematical Modelling of Food Quality Parameters Based on Multivariate and Spectral Data2022-03-03
Hanieh AmaniLászló BaranyaiKatalin Badakné Kerti2024-03-28 13:00:00RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION2024-06-06
Donia ChaabaneAndrás KorisKrisztina Zita Albert2024-02-21 14:00:00INVESTIGATION ON THE EMULSIFICATION AND MICROENCAPSULATION OF OLIVE OIL2024-03-07
Emőke BaloghÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
Rita EngelÉva Stefanovitsné BányaiLászló Abrankó2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
GÁBOR PÉTER RAKPéter FodorLászló Abrankó2011-05-05 13:00:00Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel2011-06-07
Tímea KaszabAndrás Fekete2013-03-06 11:00:00Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során2013-06-04
TIBOR SIMONICSAnna Maráz2005-02-25 14:00:00A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata2005-06-07
Areej Hassan AlsobhSzilvia Bánvölgyi2024-10-02 12:00:00INNOVATIVE EXTRACTION AND CONCENTRATION TECHNIQUES FOR BIOACTIVE COMPOUNDS OF HAWTHORN FRUIT AND ANISE SEED
IVETTA VAS-VINCZEGyula Vatai2011-02-07 10:00:00Integrált membránműveletek alkalmazása egészséges félkész termékek előállításában2011-03-08
Réka ÁgostonCsilla Mohácsiné Farkas2009-09-03 10:00:00Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes2009-10-06
Lászlóné KőszegiErika Békássyné Molnár2020-05-28 14:00:00A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA2020-07-10
Ákos RibárszkiMónika Máté2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Helga SzalontaiNóra Adányiné Kisbocskói2015-11-26 14:00:00Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására2015-12-16
Tamás ZsomCsaba Balla2007-11-26 14:30:00Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt2007-12-11
Béla KmellárPéter Fodor2011-09-05 14:00:00Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel2011-10-04
Luis CastilloLászló Friedrich2014-04-24 15:00:00Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése2014-06-11
Kata KerekesÁrpád Ambrus2021-06-23 14:30:00A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján2021-07-07
Klára Pásztorné HuszárJózsef Farkas2008-09-11 10:00:00PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING2008-10-07
ILDIKÓ SZEDLJAKJudit Kosáry2011-11-18 09:31:00Dohány eredetű nyersanyagok minőségének és felhasználhatóságának biokémiai és mikrobiológiai jellemzése2011-11-29
Júlia Szenczi-CsehÁrpád Ambrus2017-10-16 10:00:00A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2017-12-07
Balázs ErdélyiÁgoston Hoschke2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
László PolgárPéter Fodor2014-09-09 15:00:00Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal2014-10-15
DUC QUANG NGUYENÁgoston Hoschke2003-04-15 14:00:00Studies on some carbohydrolases with nutrition potential2003-06-09
Mónika KovácsAnna Maráz2009-01-13 11:00:00Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése2009-02-10
Anna VisyLászló Friedrich2024-05-21 10:00:00Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában2024-06-06
Szilvia BánvölgyiErika Békássyné Molnár2009-07-22 10:00:00Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával2009-10-06
Róbert KatonaZsolt Stefánka2013-09-30 10:30:00ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához2013-12-03
Orsolya Egressy-MolnárMihály Dernovics2015-03-12 10:00:00Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin2015-03-18
Rita VasdinyeiTibor Deák2005-02-08 10:00:00Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel2005-02-22
Katalin Némethné SzomorMária Takács2009-11-19 11:30:00Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata2009-12-08
Zsuzsanna Vas-GuldDiána Nyitrainé Sárdy2020-12-10 13:00:00VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE2021-03-11

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )