name of doctoral candidate | thesis supervisor | co-supervisor | date of defense | title of thesis | date of decision of DS |
---|
|
|
|
|
|
|
Zsuzsanna Vas-Guld | Diána Nyitrainé Sárdy | | 2020-12-10 13:00:00 | VÖRÖSBOROK FAHORDÓS ÉRLELÉSÉNEK HATÁSA A POLIFENOL ÖSSZETÉTELÉRE ÉS AZ ÉRZÉKSZERVI MINŐSÉGRE | 2021-03-11 |
Zsuzsanna Varga | Mariann Juhászné Román | | 2007-05-11 13:00:00 | Fermentált tejkészítmények előállításának lehetőségei tejcukorérzékeny és galaktozémiás betegek számára | 2007-06-12 |
Zsuzsanna Mednyánszky | Mária Amtmann | | 2013-06-25 10:00:00 | AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL | 2013-10-30 |
Zsuzsanna Kasperné Szél | Kornél Korány | | 2006-09-05 10:00:00 | A selyemkóróméz kémiai jellemzői és összehasonlítása az akácmézzel | 2006-10-03 |
Zsuzsanna Jókainé Szatura | Péter Fodor | | 2007-11-20 12:00:00 | A higanyspeciáció lehetőségei | 2007-12-11 |
Zsuzsanna Horváth | Árpád Ambrus | | 2018-12-05 14:00:00 | MODELL A KOCKÁZAT ALAPÚ NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK MONITORING PROGRAMOK TERVEZÉSÉHEZ | 2018-12-07 |
Zsuzsanna Bori | Hussein Daood | Attila Kiss | 2016-09-29 10:00:00 | HPLC és GC-MS módszerek fejlesztése a paradicsomban és a fűszerpaprikában előforduló karotinoidok és aromaanyagok meghatározására | 2016-12-08 |
Zsuzsanna Bene | Ildikó Magyar | | 2004-06-23 10:00:00 | Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján | 2004-09-01 |
Zsuzsa Farkas | Árpád Ambrus | | 2017-12-11 14:00:00 | MINTAVÉTELI ELJÁRÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA A TERMÉKMEGFELELŐSÉG ELLENŐRZÉSÉRE ÉLELMISZEREKBEN ELŐFORDULÓ NÖVÉNYVÉDŐSZERMARADÉK-HATÁRÉRTÉKEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL | 2018-02-22 |
ZSOLT ZALÁN | Anna Halász | | 2008-12-03 09:00:00 | Tejsavbaktériumok szelektálása romlást okozó élesztők szaporodásának gátlására | 2008-12-09 |
Zsolt Stefáka | Péter Fodor | | 2003-07-03 10:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli módszerek alkalmazási lehetőségei a speciációs analitikában | 2003-09-22 |
Zsanett Bodor | Zoltán Kovács | Csilla Benedek | 2022-08-24 11:00:00 | Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey | 2022-10-06 |
ZOLTÁN KOVÁCS | András Fekete | | 2012-11-15 09:30:00 | Módszer elektronikus nyelvvel végzett méréseknél fellépő zavaró hatások csökkentésére | 2012-12-04 |
Zoltán Gillay | András Fekete | David Funk B. | 2010-05-11 14:00:00 | Dielektromos nedvességmérők kalibrációátvitelét befolyásoló tényezők | 2010-06-08 |
Zoltán Füstös | Anna Maráz | Ágnes Belák | 2017-01-27 11:00:00 | Étkezési paprika (Capsicum annuum L. var. Grossum) tenyészthető endofita baktériumainak biodiverzitása és kolonizációjuk modellezése | 2017-02-23 |
Xianguo Hu | Erika Békássyné Molnár | | 2002-05-03 10:00:00 | Olaj-víz emulzió szétválasztása környezetvédelmi céllal | 2002-06-24 |
Weizhe Sun | Quang Nguyen Duc | Erika Bujna | 2023-05-31 13:00:00 | MICROENCAPSULATION OF PROBIOTIC LACTIC ACID BACTERIUM LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM 299v STRAIN AND APPLICATION POTENTIAL | 2023-06-06 |
Vuong Nguyen Duc | Quang Nguyen Duc | | 2017-09-14 14:30:00 | IMMOBILIZATION AND CHARACTERIZATION OF ENZYME FOR PRODUCTION OF LACTULOSE-BASED OLIGOSACCHARIDES | 2017-12-07 |
VIRÁG SÁGI-KISS | Péter Fodor | Károly Héberger | 2012-07-25 14:00:00 | Gyümölcsök penészes romlásának előrejelzése | 2012-10-02 |
Vincenzo Fogliano | Livia Simonné Sarkadi | | 2015-01-30 09:00:00 | Maillard reaction products: occurence, mitigation strategies and their physiological relevance | 2015-06-17 |
Viktória Zsomné Muha | József Felföldi | | 2008-03-27 10:00:00 | Dinamikus módszerek kertészeti termékek jellemzésére | 2008-06-10 |
Viktória Parrag | József Felföldi | Ferenc Firtha | 2020-12-16 15:00:00 | TERMÉNYEK HIBÁINAK DETEKTÁLÁSA, MINŐSÉGI PARAMÉTEREK JELLEMZÉSE OPTIKAI MÓDSZEREK ALKALMAZÁSÁVAL | 2021-03-11 |
Viktor Losó | László Sipos | | 2015-11-25 10:00:00 | Gyorsfagyasztott csemegekukorica termékek komplex értékelése | 2015-12-16 |
VERONIKA BICZÓ-KABAI | András Fekete | | 2011-11-16 10:30:00 | Kakaóvaj-egyenértékű növényi zsírok és a tárolási körülmények hatása csokoládé modellrendszerek reológiai és érzékszervi jellemzőire | 2011-11-29 |
Tímea Kaszab | András Fekete | | 2013-03-06 11:00:00 | Sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fizikai jellemzőinek és ízének változása nem ideális tárolás során | 2013-06-04 |
TIMEA IGNÁT | Schmilovitch Ze'ev | József Felföldi | 2012-05-21 14:00:00 | Non-destructive methods for determination of quality attributes of bell peppers | 2012-06-05 |
TIBOR SIMONICS | Anna Maráz | | 2005-02-25 14:00:00 | A Schizosaccharomyces pombe kénmetabolizmusának fiziológiai és molekuláris biológiai vizsgálata | 2005-06-07 |
Thi Mai Anh Tran | Quang Nguyen Duc | Mai Dam Sao | 2019-09-02 11:00:00 | NARINGINASE FROM PROBIOTIC BACTERIA AND ITS APPLICATION IN PRODUCTION OF PROBIOTIC CITRUS JUICES | 2019-10-03 |
Teréz Balogh | Judit Kosáry | | 2005-05-11 10:00:00 | Néhány hidroláz, az alfa- és béta-glükozidáz, valamint a pektin-metil-észteráz élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2005-06-07 |
Teng Cao | Zoltán Kovács | Arijit Nath | 2023-12-04 09:15:00 | CONTINUOUS AND CYCLIC PRODUCTION OF GALACTO-OLIGOSACCHARIDES BY ULTRAFILTRATION-ASSISTED ENZYME MEMBRANE REACTORS | 2023-12-07 |
Tekla Izsó | Gyula Kasza | László Somogyi | 2021-01-14 10:00:00 | TEJFÖL – IMITÁTUMOK MINŐSÉGÉNEK FOGYASZTÓI ÉSZLELÉSE A TERMÉKEK ÉLELMISZER- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI ÉRTÉKELÉSÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁBAN | 2021-03-11 |
Tekla Engelhardt | Csilla Mohácsiné Farkas | Gabriella Kiskó | 2016-07-07 10:00:00 | Interactions between Listeria spp. and lactic acid bacteria producing antilisterial bacteriocins | 2016-10-06 |
Tamás Zsom | Csaba Balla | | 2007-11-26 14:30:00 | Étkezési paprika minőségváltozása a szedés utáni időszak alatt | 2007-12-11 |
Tamás Szigedi | Mihály Dernovics | Marietta Fodor | 2014-04-08 10:30:00 | Módszerfejlesztés Fourier-transzformációs közeli infravörös technika (FT-NIR) alkalmazási körének kibővítése élelmiszeripari mintákon | 2014-06-11 |
Tamás Csurka | Huszár Klára Pásztorné | | 2023-01-25 09:00:00 | Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2023-03-02 |
Szilvia Pintér | Judit Beczner | | 2014-05-19 09:00:00 | Ökológiai és integrált gazdálkodással termesztett csonthéjas és almatermésű gyümölcsök mikrobiológiai és kémiai analízise | 2014-06-11 |
Szilvia Bánvölgyi | Erika Békássyné Molnár | | 2009-07-22 10:00:00 | Feketeribiszke-lé és vörösbor besűrítése integrált membránműveletek alkalmazásával | 2009-10-06 |
Szilárd Kun | Judit Rezessyné Szabó | Ágoston Hoschke | 2008-12-02 14:30:00 | Nem tejalapú probiotikus élelmiszerek előállítási lehetőségeinek megalapozása | 2008-12-09 |
Szabolcs Villangó | György Pásti | Zsolt Zsófi | 2015-06-25 14:00:00 | A fenolos érettség vizsgálata Syrah szőlőfajtán | 2015-10-21 |
Surd Gergely | Gyula Vatai | | 2001-11-21 14:00:00 | Ivóvíz arzénmentesítése nanoszűréssel | 2002-01-29 |
Sándor Rapi | Péter Fodor | | 2017-05-18 14:00:00 | Bioaktív peptidek analitikai meghatározása | 2017-06-01 |
Samer Hamdan | Hussein Daood | | 2008-08-06 14:00:00 | Effect of supercritical carbon dioxide and sub-critical propane extraction of thyme and cardamom on chemical composition, antioxidant and microbial properties | 2008-10-07 |
Róbert Katona | Zsolt Stefánka | | 2013-09-30 10:30:00 | ICP-MS alkalmazása különböző típusú minták eredetmeghatározásához | 2013-12-03 |
Rita Vasdinyei | Tibor Deák | | 2005-02-08 10:00:00 | Hazai tejtermékekből származó élesztőgombák jellemzése hagyományos és molekuláris módszerekkel | 2005-02-22 |
Rita Engel | Éva Stefanovitsné Bányai | László Abrankó | 2010-03-23 13:30:00 | Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára | 2010-06-08 |
RICHÁRD SCHÄFFER | Péter Fodor | | 2007-10-29 13:00:00 | CSATOLT TECHNIKÁK FEJLESZTÉSE ÉS ALKALMAZÁSA ARZÉNMÓDOSULATOK MEGHATÁROZÁSÁRA | 2007-12-11 |
Réka Ágoston | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2009-09-03 10:00:00 | Understanding stress adaptive response in Listeria monocytogenes | 2009-10-06 |
Piroska Hartyáni | Zsuzsanna Cserhalmi | | 2012-11-21 10:00:00 | Pulzáló elektromos térerő és nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazása gyümölcslevek kíméletes tartósítására | 2012-12-04 |
Petra Havas | Judit Rezessyné Szabó | Quang Nguyen Duc | 2015-02-25 11:30:00 | Kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus baktériumok galaktozidáz enzimeinek tanulmányozása | 2015-03-18 |
Péter Penksza | Réka Hermánné Juhász | | 2022-11-24 11:00:00 | XILO-OLIGOSZACHARIDOK TECHNOFUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGAI | 2022-12-08 |
Péter Palotás | László Friedrich | | 2020-11-24 14:00:00 | Halászati termékek eltarthatóságának növelése komplex, kíméletes feldolgozás technológiával | 2020-12-10 |
P. Balázs Szabó | András Fekete | | 2009-07-10 10:00:00 | Módszerek búza szemkeménységének meghatározására | 2009-10-06 |
Orsolya Tompa | Zoltán Károly Lakner | | 2023-03-01 09:30:00 | Sustainable Diet Optimization and Analysis Applied on the Hungarian Dietary Patterns - Fenntartható táplálkozás elemzése és optimalizálása magyar táplálkozási mintázatok alapján | 2023-03-02 |
Orsolya Egressy-Molnár | Mihály Dernovics | | 2015-03-12 10:00:00 | Development of LC-MS methods for the analyses of selenium species of natural and synthetic origin | 2015-03-18 |
Olívia Csernus | Judit Beczner | József Baranyi | 2014-05-16 10:00:00 | Romlást okozó, potenciálisan toxinképző penészgomba fajok növekedésének modellezése a hőmérséklet és a vízaktivitás függvényében | 2014-06-11 |
MORA MOLINA JESÚS | Gyula Vatai | | 2003-11-25 14:30:00 | Ipari szennyvizek tisztítása membránszűréssel és pervaporációval | 2003-12-03 |
Mónika Kovács | Anna Maráz | | 2009-01-13 11:00:00 | Hártyaképző borélesztők fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai jellemzése | 2009-02-10 |
Mohannad Mohammad Jadee' AlOudat | Andrea Lugasi | Livia Simonné Sarkadi | 2023-12-04 13:00:00 | NUTRITIONAL GASTRONOMY IN FOCUS: READY-TO-EAT MEALS, NUTRITIONAL VALUE AND CONSUMER ATTITUDES | 2023-12-07 |
Moh Moh Zin | Szilvia Bánvölgyi | | 2023-02-01 11:00:00 | SCAVENGING OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM BEETROOT (BETA VULGARIS. L) WASTES VIA EMERGING TECHNOLOGIES APPROACH | 2023-03-02 |
Minh Tuan Pham | Quang Nguyen Duc | Ágoston Hoschke | 2021-12-01 14:00:00 | PRODUCTION AND QUALITY ANALYSIS OF SOME SPIRITS FROM FRUITS | 2022-03-03 |
Mihály Dernovics | Péter Fodor | | 2003-09-18 13:00:00 | Mintaelőkészítési módszerek kidolgozása és referencia anyagok előállítása módosulatanalitikai célokra | 2003-09-22 |
Melinda Pázmándi | Anna Maráz | Zoltán Kovács | 2021-04-08 09:00:00 | SAVÓ PERMEÁTUM ENZIMES ÉS MIKROBIOLÓGIAI KONVERZIÓJA HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELŐ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL | 2021-04-29 |
Márta Üveges | Péter Fodor | Mihály Dernovics | 2009-07-01 11:30:00 | Az izotóparány mérés alkalmazásának lehetőségei a módosulat-analitikában és az élelmiszereredet vizsgálata során | 2009-10-06 |
Marietta Fodor | Péter Fodor | | 2004-09-01 11:00:00 | CIRKÓNIUM-ASZKORBÁT HATÁSA A BÚZA CSÍRANÖVÉNY KÉMIAI ÉS BIOKÉMIAI PARAMÉTEREIRE | 2004-10-06 |
Mariann Csóka | Kornél Korány | | 2014-11-24 10:00:00 | Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata | 2014-12-17 |
Mária Amtmann | András Szabó S. | | 2009-11-20 11:00:00 | Különleges fajtamézek botanikai eredetének és illó komponenseinek összefüggése | 2009-12-08 |
Margit Korbász | Judit Beczner | | 2010-10-05 14:00:00 | A fűszerpaprika élelmiszerbiztonsága mikrobiológiai szempontból | 2010-10-05 |
Marcell László Tóth | Gyula Vatai | András Koris | 2022-11-29 10:00:00 | Gluténmentes lisztkeverék fejlesztése és a végtermék vizsgálata a fogyasztói szempontok figyelembevételével | 2022-12-08 |
Luis Castillo | László Friedrich | | 2014-04-24 15:00:00 | Húsok mikrobaszennyezettségének csökkentése | 2014-06-11 |
Luca Bánszky | Anna Maráz | | 2004-12-15 10:30:00 | Kén-anyagcserében sérült szelenát rezisztens Schizosaccharomyces pombe mutánsok előállítása és vizsgálata | 2005-02-22 |
Lívia Darnay | László Friedrich | Kálmánné Koncz | 2017-02-17 11:00:00 | Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari termékeknél | 2017-06-01 |
Linh Ta Phuong | Erika Bujna | Szilárd Kun | 2022-02-03 10:00:00 | Evaluation of different microencapsulation techniques for improving the functional effectiveness of probiotic-containing foods | 2022-03-03 |
Lilla Szalóki-Dorkó | László Abrankó | Mónika Máté | 2016-09-05 11:00:00 | Fekete bodza színanyagok átfogó analitikai vizsgálata élelmiszertechnológiai eljárások során | 2016-10-06 |
Lien Nguyen Le Phuong | Géza Hitka | Tamás Zsom | 2017-05-12 10:00:00 | Extending the storability of melon | 2017-06-01 |
Leonóra Száraz | Judit Beczner | | 2003-11-21 12:30:00 | MÓDSZERFEJLESZTÉS BIODEGRADÁLHATÓNAK JELÖLT CSOMAGOLÓANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATÁRA | 2003-12-03 |
Lászlóné Kőszegi | Erika Békássyné Molnár | | 2020-05-28 14:00:00 | A NAGY CSALÁN (URTICA DIOICA L.) EXTRAKTUMAINAK ÉS BIOAKTÍV KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2020-07-10 |
LÁSZLÓ TAKÁCS | Gyula Vatai | | 2010-12-02 14:00:00 | A membránszeparáció szerepe borok alkoholcsökkentésében és ipari alkoholok dehidratációjában | 2010-12-07 |
LÁSZLÓ SOMOGYI | Katalin Badakné Kerti | | 2008-09-18 14:00:00 | Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban | 2008-10-07 |
László Polgár | Péter Fodor | | 2014-09-09 15:00:00 | Növényvédő szerek és azok bomlástermékeinek vizsgálata élelmiszerekben HPLC-(ESI+)MS technikákkal | 2014-10-15 |
László Friedrich | Csaba Balla | József Felföldi | 2008-04-28 10:00:00 | Ultrahang alkalmazása húskészítmények minősítésében és gyártástechnológiájában | 2008-06-10 |
László Baranyai | András Fekete | | 2001-11-15 10:00:00 | Összefüggés szemes termények számítógéppel meghatározott vizuális jellemzői között | 2002-01-29 |
László Abrankó | Péter Fodor | | 2006-10-30 11:00:00 | Nagyhatékonyságú mintabeviteli technikák fejlesztése az elemanalitikában | 2006-11-28 |
Lajos Gál | Miklós Kállay | | 2006-08-30 10:00:00 | AZ EGRI BIKAVÉR MINŐSÉGFEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI | 2006-10-03 |
Lajos Dénes Dénes | László Baranyai | József Felföldi | 2018-09-17 10:00:00 | LÉZER DIFFÚZ REFLEXIÓS MÓDSZER TERMÉNYEK ÁLLAPOTJELLEMZÉSÉRE | 2018-10-04 |
Krisztina Zita Albert | Gyula Vatai | András Koris | 2018-06-21 10:00:00 | ÉLELMISZERIPARI EMULZIÓK MEMBRÁNTECHNIKAI DISZPERGÁLÁSSAL TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁNAK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
KRISZTINA TAKÁCS | Éva Gelencsér | | 2008-12-16 10:00:00 | Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása | 2009-02-10 |
Krisztina Szekér | Judit Beczner | | 2008-03-05 11:00:00 | Tejsavbaktériumok és élelmiszer-eredetű romlás- és kórokozó baktériumok versengő kölcsönhatása élelmiszer mátrixban, élő és élettelen felszíneken | 2008-06-10 |
Krisztina Majerné Baranyi | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-17 14:00:00 | Immunszenzor fejlesztése élelmiszer- és környezetanalitikai felhasználásra | 2015-12-16 |
Klára Pásztorné Huszár | József Farkas | | 2008-09-11 10:00:00 | PROTEIN CHANGES OF VARIOUS TYPES OF MILK AS AFFECTED BY HIGH HYDROSTATIC PRESSURE PROCESSING | 2008-10-07 |
Kinga Magyarné Horváth | József Farkas | | 2009-08-26 10:00:00 | Műszeres gyorsmódszerek alkalmazása sertéshús minőségváltozásának jellemzésére | 2009-10-06 |
Kinga Kanyóné Rácz | Miklós Kállay | | 2017-01-25 11:00:00 | A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére | 2017-02-23 |
Khabat Noori Hussein | István Dalmadi | László Friedrich | 2021-02-09 14:00:00 | THE USE OF BIOACTIVE COMPOUNDS AND HIGH HYDROSTATIC PRESSURE IN CHICKEN MEAT PRESERVATION | 2021-03-11 |
Katalin Némethné Szomor | Mária Takács | | 2009-11-19 11:30:00 | Hepatitisz vírusok molekuláris vizsgálata | 2009-12-08 |
Katalin Nádaskiné Szakmár | Olivér Reichart | | 2009-11-03 10:00:00 | Redox-potenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata | 2009-12-08 |
Kata Rohonczy | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2014-05-27 10:00:00 | Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló gyors módszerek összehasonlító vizsgálata | 2014-06-11 |
Kata Pap | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2011-05-25 10:00:00 | Az élelmiszer mikrobiológia kiemelt szempontjai palackozott forrás- és ásványvíz gyártása során | 2011-06-07 |
Kata Kerekes | Árpád Ambrus | | 2021-06-23 14:30:00 | A magyar fogyasztók aflatoxin M1 expozíciójának determinisztikus és probabilisztikus modellezése a tej és tejtermékek szennyezettsége alapján | 2021-07-07 |
Karina Ilona Hidas | Ildikó Nyulasné Zeke | Csaba Németh | 2023-02-15 13:00:00 | A fagyasztás hatásai a tojáslevek minőségi jellemzőire | 2023-03-02 |
Júlia Szenczi-Cseh | Árpád Ambrus | | 2017-10-16 10:00:00 | A FOGYASZTÓK NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉK EXPOZÍCIÓJA BIZONYTALANSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK | 2017-12-07 |
Júlia Hegyi-Kaló | Andrea Pomázi | Kálmán Zoltán Váczy | 2022-06-27 09:30:00 | A Botrytis cinerea által okozott nemesrothadásos folyamatok vizsgálata | 2022-10-06 |