name of doctoral candidate | thesis supervisor | co-supervisor | date of defense | title of thesis | date of decision of DS |
---|
|
|
|
|
|
|
Ádám Nagy | László Abrankó | | 2016-05-19 11:00:00 | Kajszigyümölcsök (Prunus armeniaca L.) polifenol készletének átfogó tömegspektrometriás feltérképezése | 2016-10-06 |
Adrienn Berkics | Csilla Mohácsiné Farkas | Ákos Józwiak | 2021-05-21 13:30:00 | ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI KOCKÁZATELEMZÉSI RENDSZEREK KIDOLGOZÁSA | 2021-06-03 |
Adrienn Vargáné Tóth | László Friedrich | Csaba Németh | 2020-02-14 10:00:00 | TOJÁSLEVEK ELTARTHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE KOMBINÁLT KÍMÉLETES TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL | 2020-03-10 |
Ágnes Belák | Anna Maráz | | 2009-08-13 10:00:00 | Élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős baktériumok kimutatása, PCR alapú molekuláris azonosítása és tipizálása | 2009-10-06 |
Ágnes Gizella Gortva-Vajda | Gyula Kasza | Csilla Mohácsiné Farkas | 2021-05-28 13:00:00 | ÉLELMISZER EREDETŰ SZALMONELLÓZISOK TÁRSADALMI KÖLTSÉGE MAGYARORSZÁGON | 2021-06-03 |
Ágnes Mayer | Ágoston Hoschke | | 2004-07-01 10:00:00 | Bifidobaktériumok izolálása, azonosítása, fiziológiai, biokémiai és funkcionális jellemzésük | 2004-10-06 |
Ahmad Mouwakeh | Csilla Mohácsiné Farkas | Gabriella Kiskó | 2018-08-29 10:00:00 | THE ANTIMICROBIAL AND RESISTANCE MODIFYING ACTIVITIES OF NIGELLA SATIVA OIL | 2018-10-04 |
Ákos Gábor Nyitrai | László Sipos | | 2022-05-20 15:00:00 | Pszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe | 2022-06-02 |
Ákos Ribárszki | Mónika Máté | | 2022-08-29 10:00:00 | ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN | 2022-10-06 |
ALPHONSE EMEKANDOKO | Tamás Sáray | | 2011-05-04 13:00:00 | Az eltarthatóság növelése étkezési paradicsomnál és korai burgonyánál | 2011-06-07 |
András Koris | Gyula Vatai | | 2008-03-06 11:00:00 | Membránok viselkedésének elméleti és kísérleti vizsgálata olajos közegek olajos közegek elválasztása és finomítása során | 2008-06-10 |
ANDRÁS NAGY | Éva Gelencsér | | 2009-05-20 10:00:00 | Totális herbiciddel szemben toleráns transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) élelmiszer-biztonsági kockázatainak vizsgálata | 2009-06-09 |
András Román | Gyula Vatai | | 2011-03-03 10:00:00 | Tejsavó nano- és diaszűrésének vizsgálata | 2011-03-08 |
ANDREA KLÁRA VETŐNÉ KISZTER | Ildikó Schusterné Gajzágó | | 2011-12-19 10:00:00 | Rádiófrekvenciás hőkezelési technológia kidolgozása csípősségmentes mustármagliszt (Sinapis alba L.) előállítására | 2012-03-06 |
Andrea Süle | Ágoston Hoschke | | 2008-12-16 14:00:00 | Környezeti tényezők hatásának vizsgálata az árpában proteomikai módszerekkel | 2009-02-10 |
ANDREA TACZMANNÉ BRÜCKNER | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2005-06-20 10:00:00 | GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK ROMLÁSÁT OKOZÓ PENICILLIUM EXPANSUM GÁTLÁSA ÉLESZTŐGOMBÁKKAL | 2005-10-04 |
Andrea Vass | Mihály Dernovics | | 2017-11-02 13:00:00 | Peszticid analitikai eljárások fejlesztése | 2017-12-07 |
Andrea Zentai | Árpád Ambrus | | 2016-02-09 10:00:00 | NÖVÉNYVÉDŐSZER-MARADÉKOK ÉS MÁS SZENNYEZŐANYAGOK ÉLELMISZERFOGYASZTÁSBÓL SZÁRMAZÓ AKUT EXPOZÍCIÓJÁNAK PROBABILISZTIKUS MODELLEZÉSE | 2016-02-25 |
Anikó Lampertné Meretei | András Fekete | | 2012-11-20 10:00:00 | Módszer kenyérbélzet állományjellemzőinek meghatározására | 2012-12-04 |
Anikó Németh | Mihály Dernovics | | 2015-11-27 14:00:00 | Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants | 2015-12-16 |
Anita Bajusz-Rácz | Károly Héberger | Marietta Fodor | 2017-02-10 10:00:00 | Kemometria és FT-NIR spektroszkópia alkalmazása az élelmiszeranalitikában | 2017-02-23 |
Anita Maczó | Éva Gelencsér | | 2015-11-03 14:00:00 | Bab eredetű alfa-amiláz enzim inhibitorok, mint biológiailag aktív fehérjék vizsgálata | 2015-12-16 |
Anita Soós | László Somogyi | | 2014-09-05 11:00:00 | Növényi eredetű zsiradékok hatása az állati eredetű zsírok fizikai tulajdonságaira | 2014-10-15 |
Anna Jánosity | Gabriella Kiskó | József Baranyi | 2023-05-19 12:00:00 | Evaluation of the efflux mediated resistance-modulating effect of carvacrol in Escherichia coli using predictive microbiology methods | 2023-06-06 |
Anna Kiss | Zoltán Károly Lakner | Gyula Kasza | 2021-09-20 14:00:00 | The socio-economic burden of obesity, some ways and impasses of its prevention/ Az elhízás társadalmi terhe és az elhízás prevenciójának lehetőségei | 2021-10-08 |
Anna Visy | László Friedrich | | 2024-05-21 10:00:00 | Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában | 2024-06-06 |
ANNAMÁRIA LESKÓ | Miklós Kállay | | 2011-11-15 11:00:00 | A tőketerhelés hatása a szőlőbogyó, a must és a bor összetevőire | 2011-11-29 |
Areej Hassan Alsobh | Szilvia Bánvölgyi | | 2024-10-02 12:00:00 | INNOVATIVE EXTRACTION AND CONCENTRATION TECHNIQUES FOR BIOACTIVE COMPOUNDS OF HAWTHORN FRUIT AND ANISE SEED | |
ÁRON KOZÁK | Gyula Vatai | | 2011-10-05 15:30:00 | Bogyós gyümölcslevek kíméletes sűrítésének vizsgálata | 2011-11-29 |
Áron Varga | András Koris | | 2022-06-17 12:00:00 | Studying the Application of Membrane Separation Processes in the Brewing Industry | 2022-10-06 |
Attila Csighy | Arijit Nath | András Koris | 2022-07-18 09:00:00 | Bioaktív peptidek előállítása tejfehérje-koncentrátumból membránszűrés, enzimes hidrolízis és mikrobiális fermentáció kombinált alkalmazásával | 2022-10-06 |
Attila Gábor Kovács | Quang Nguyen Duc | Ágoston Hoschke | 2018-03-12 14:30:00 | Körtegyümölcs alkoholos fermentációja és párlatja aromaprofiljának tanulmányozása | 2018-06-04 |
Attila Gere | László Sipos | | 2016-04-15 10:00:00 | Módszerfejlesztés a preferencia-térképezésben | 2016-06-06 |
Attila Levente Fogarasi | Beáta Hegyesné Vecseri | | 2018-09-03 14:00:00 | BIO ALAKOR SÖR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS EGÉSZSÉGVÉDŐ KOMPONENSEINEK VIZSGÁLATA | 2018-10-04 |
Attila Rektor | Gyula Vatai | | 2009-12-03 10:30:00 | Tejsavó és szőlőmust feldolgozása komplex membrántechnikai eljárásokkal | 2009-12-08 |
Attila Szöllősi | Quang Nguyen Duc | | 2015-12-01 10:00:00 | Mikrobiális üzemanyagcella teljesítményének növelése | 2015-12-16 |
Balázs Erdélyi | Ágoston Hoschke | | 2005-04-28 11:00:00 | Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel | 2005-06-07 |
BALKIS AOUADI | Zoltán Kovács | | 2024-08-22 10:00:00 | Tapping into the potential of near-infrared spectroscopy and aquaphotomics for the qualitative | |
Bao Toan Nguyen | Quang Nguyen Duc | Erika Bujna | 2022-01-19 10:00:00 | PRODUCTION OF PROBIOTIC TROPICAL FRUIT JUICES BY FERMENTATION WITH PROBIOTIC BACTERIA | 2022-03-03 |
Barbara Csehi | László Friedrich | Huszár Klára Pásztorné | 2019-11-13 10:00:00 | NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁSKEZELÉS HATÁSA ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK FEHÉRJESZERKEZETI ÉS FIZIKO-KÉMIAI TULAJDONSÁGAIRA | 2019-12-06 |
Barna Szőke | Miklós Kállay | | 2016-09-20 10:00:00 | A Pinot fajtakör szőlő és borászati technológiai vizsgálata | 2016-10-06 |
Beáta Hegyesné Vecseri | Ágoston Hoschke | | 2005-04-21 11:00:00 | Az ásványi anyag tartalom tanulmányozása a sörgyártás műveleti lépései során | 2005-06-07 |
Beatrix Szabó-Nótin | Mónika Máté | | 2016-09-06 10:00:00 | Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben | 2016-10-06 |
Béla Kmellár | Péter Fodor | | 2011-09-05 14:00:00 | Multikomponenses növényvédőszer-maradék meghatározás lehetőségei élelmiszerekből tömegspektrometriás módszerekkel | 2011-10-04 |
Bernadett Baráti-Deák | Ágnes Belák | | 2023-12-12 10:00:00 | Élelmiszerekkel terjedő patogén baktériumok gátlása antagonista baktériumokkal | 2024-03-07 |
Bertold Salamon | István Dalmadi | | 2021-09-10 09:00:00 | Kombinált kíméletes technológiák sorrendjének hatása szamócapürékre | 2021-10-08 |
Bíborka Zsuzsanna Gillay | David Funk B. | József Felföldi | 2013-05-08 14:00:00 | „Szemestermények nedvességtartalmának és dielektromos jellemzőinek összefüggése” | 2013-06-04 |
Blanka Szilvássy | László Abrankó | | 2014-09-09 11:00:00 | Élelmi növények polifenol készletének vizsgálata tömegspektrometriás módszerekkel | 2014-10-15 |
Botond Surányi | Csilla Mohácsiné Farkas | Tekla Engelhardt | 2023-05-18 14:00:00 | Characterization of the microbiota of irrigation water used in vegetable farming applying MALDI-TOF MS | 2023-06-06 |
Brigitta Nyirő-Fekete | Csilla Mohácsiné Farkas | | 2018-05-16 10:00:00 | Immunszupressált egyének élelmiszerválasztékának bővítése besugárzással | 2018-06-04 |
Chagnaadorj Rentsendavaa | Mónika Máté | | 2021-09-13 13:00:00 | PHYTOCHEMICAL INVESTIGATIONS ON SEA BUCKTHORN JUICE ENRICHED WITH POMAC | 2021-10-08 |
CSABA NÉMETH | Csaba Balla | | 2012-02-28 14:00:00 | Tojáslevek kis hőmérsékletű kezelése | 2012-03-06 |
Csilla Farkas | Quang Nguyen Duc | Judit Rezessyné Szabó | 2019-11-20 14:00:00 | BÚZAKORPA ÉS PAPÍRHULLADÉKOK BIOETANOL CÉLÚ HASZNOSÍTÁSÁNAK MODELLEZÉSE | 2019-12-06 |
Csilla Vén | Csaba Balla | | 2011-03-08 09:00:00 | A marhahús érésének vizsgálata, az érlelési technológia fejlesztése | 2011-06-07 |
Dalma Geréné Radványi | Péter Fodor | Zsuzsanna Jókainé Szatura | 2016-11-17 10:30:00 | Gombatermesztésben előforduló kártékony penészek korai kimutatása illékony másodlagos anyagcseretermékekkel | 2016-12-08 |
Dániel Ferenc Radva | Judit Kosáry | | 2014-05-29 10:00:00 | Új, rögzített β-glükozidáz enzimkészítmény előállítása és élelmiszeripari felhasználhatóságának vizsgálata | 2014-06-11 |
Dániel Koren | Beáta Hegyesné Vecseri | Gabriella Kun-Farkas | 2021-10-26 13:00:00 | Study of health promoting components throughout the malting and brewing process | 2021-12-03 |
Dániel Szöllősi | József Felföldi | Zoltán Kovács | 2016-02-05 11:00:00 | ÍZ - KÖLCSÖNHATÁSOK ELEMZÉSE ELEKTRONIKUS NYELVVEL | 2016-02-25 |
DIÁNA NYITRAINÉ SÁRDY | Miklós Kállay | | 2005-03-30 10:30:00 | Bioborok összetételének vizsgálata | 2005-06-07 |
Donia Chaabane | András Koris | Krisztina Zita Albert | 2024-02-21 14:00:00 | INVESTIGATION ON THE EMULSIFICATION AND MICROENCAPSULATION OF OLIVE OIL | 2024-03-07 |
Dóra Babinszki-Székely | Mónika Máté | | 2019-03-29 10:00:00 | KÜLÖNBÖZŐ CÉKLAFAJTÁK BELTARTALMI PARAMÉTEREINEK ÉS SZÁRÍTÁS HATÁSÁRA BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSAINAK VIZSG | 2019-06-06 |
DÓRA MÁRTA | Anna Maráz | Rådström Peter | 2012-02-06 10:00:00 | Molecular Monitoring of Meat Spoiling Pseudomonas Species and Analysis of Staphylococcal Enterotoxin Expression and Formation | 2012-03-06 |
DUC QUANG NGUYEN | Ágoston Hoschke | | 2003-04-15 14:00:00 | Studies on some carbohydrolases with nutrition potential | 2003-06-09 |
Edina Szandra Nagy | Gábor Péter | | 2015-09-23 10:00:00 | Élelmiszerromlást okozó Yarrowia-csoport biodiverzitása különböző élelmiszerekben | 2015-10-21 |
Edit Deák | Éva Stefanovitsné Bányai | Mihály Dernovics | 2014-12-01 13:00:00 | Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése | 2014-12-17 |
EMESE NAGYMÁTÉ | Péter Fodor | Mihály Dernovics | 2009-02-03 10:00:00 | Vitaminnal dúsított sörök előállítása és tanulmányozása | 2009-02-10 |
Emna Ayari | László Friedrich | Csaba Németh | 2023-03-01 13:00:00 | „USE OF MINIMAL PROCESSING TECHNOLOGIES IN EXTENDING SHELF-LIFE OF EGG PRODUCTS” | 2023-03-02 |
Emőke Balogh | Éva Stefanovitsné Bányai | László Abrankó | 2011-04-01 11:00:00 | Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében | 2011-06-07 |
Endrit Hasani | István Dalmadi | György Kenesei | 2023-07-25 09:00:00 | Effect of one step and two step sous vide treatments on quality and storage stability of chicken breast | 2023-08-25 |
Erika Bujna | Judit Rezessyné Szabó | | 2014-11-25 10:00:00 | Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése | 2014-12-17 |
Erzsébet Keppelné Bognár | László Somogyi | | 2020-11-26 10:30:00 | MCPD- és glicidil-észterek képződésének vizsgálata magolajok finomítási és konyhatechnikai hőkezelései során | 2020-12-10 |
ERZSÉBET NÉMEDI | Éva Gelencsér | | 2009-05-19 09:00:00 | Molekuláris biológiai módszerek fejlesztése gluténmentesség ellenőrzésére | 2009-06-09 |
Eszter Borbála Both | Mihály Dernovics | Zsuzsanna Jókainé Szatura | 2021-04-21 14:00:00 | COMPREHENSIVE SELENIUM SPECIATION OF A SELENIUM ACCUMULATOR PLANT, CARDAMINE VIOLIFOLIA | 2021-04-29 |
ESZTER KÁLMÁNNÉ TUBOLY | József Farkas | | 2009-10-06 14:00:00 | Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazásának hatásai néhány élelmiszer mikrobiológiai állapotára és más minőségjellemzőire | 2009-12-08 |
ESZTER KAROLINA FOGARASSY | Erika Békássyné Molnár | | 2012-04-12 10:00:00 | Komplex membrántechnikai alkalmazás és modellezés kajszibaracklé feldolgozására | 2012-06-05 |
Eszter Luca Benes | Marietta Fodor | Attila Gere | 2023-06-21 10:00:00 | Egyes snackek, illetve zöld- és pörkölt kávé roncsolásmentes analitikai, valamint érzékszervi vizsgálata | 2023-07-06 |
ÉVA HAJNAL | Gábor Kollár | | 2008-01-21 14:00:00 | Élelmiszerlogisztikai folyamatok optimalizálása | 2008-02-11 |
Evelin Dénesné Várvölgyi | József Felföldi | Zoltán Kovács | 2016-12-14 14:00:00 | Módszerfejleztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására | 2017-02-23 |
Fatjona Fejzullahu | Szilárd Kun | | 2024-05-22 10:00:00 | CONTROLLED FERMENTATION STRATEGIES TO ENHANCE THE AROMA PROFILE OF FRUIT SPIRITS | 2024-06-06 |
Ferenc Firtha | József Felföldi | | 2008-09-12 10:00:00 | Trikromatikus és hiperspektrális képfeldolgozási módszerek élelmiszerek és termények vizsgálatára | 2008-10-07 |
Ferenc Hegyi | Anna Halász | | 2014-11-17 14:00:00 | Laktobacilluszok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel | 2014-12-17 |
Gábor Jónás | László Friedrich | | 2021-09-15 10:00:00 | A nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata a hús pácolása során | 2021-10-08 |
GÁBOR PÉTER RAK | Péter Fodor | László Abrankó | 2011-05-05 13:00:00 | Polifenolok és származékaik feltérképezése hármas-kvadrupol tömegspektrometriás módszerrel | 2011-06-07 |
Gábor Rácz | Gyula Vatai | Zoltán Kovács | 2015-05-28 15:00:00 | Membrán és ozmotikus desztilláció élelmiszeripari és környezetvédelmi vonatkozásai | 2015-06-17 |
GABRIELLA HELLNER | László Poppe | Anna Maráz | 2011-09-27 14:30:00 | Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts | 2011-10-04 |
Gabriella Styevkó | Ágoston Hoschke | Quang Nguyen Duc | 2015-09-15 11:00:00 | Reverz hidrolízis és transzglikoziláció tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére | 2015-10-21 |
Gabriella Ujhelyi | Éva Gelencsér | | 2009-07-03 10:00:00 | Szójatartalmú élelmiszerekben előforduló glifozát toleráns szója szennyezés és a szervezetbe kerülés kockázatának vizsgálata PCR módszerrel | 2009-10-06 |
GABRIELLA ZSARNÓCZAY | Kálmán Incze | | 2011-09-13 13:00:00 | Nitritmennyiségek hatásának vizsgálata húskészítményekben | 2011-10-04 |
Gergő Szabó | Géza Hitka | | 2024-08-29 10:00:00 | Alma Fresh-Cut Technológiájának Fejlesztése | |
GÉZA HITKA | Csaba Balla | | 2011-09-21 14:00:00 | Kajszi szabályozott légterű tárolástechnológiájának fejlesztése | 2011-10-04 |
György Csima | Eszter Vozáry | | 2015-09-22 13:00:00 | Zselatin alapú édesipari termék reológiájának jellemzése | 2015-10-21 |
György Kenesei | István Dalmadi | | 2018-06-06 14:30:00 | Kíméletes hőkezelés és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinálásának hatása sertéshús egyes minőségjellemzőire | 2018-10-04 |
György Pásti | Miklós Kállay | | 2003-07-07 10:30:00 | Kékszőlő - feldolgozási technológiák elemzése a minőségi vörösborkészítés függvényében | 2003-09-22 |
Ha Vi Vu Ngoc | Quang Nguyen Duc | Vijay Kumar Gupta | 2023-05-30 11:00:00 | DEVELOPMENT OF MICROBIAL CONSORTIUM FOR BIOLOGICAL PRETREATMENT OF LIGNOCELLULOSIC RAW MATERIALS | 2023-06-06 |
Hanieh Amani | László Baranyai | Katalin Badakné Kerti | 2024-03-28 13:00:00 | RAPID QUALITY ASSESSMENT OF BAKERY PRODUCTS USING MACHINE VISION | 2024-06-06 |
Helga Szabóné Tima | Csilla Mohácsiné Farkas | Gabriella Kiskó | 2019-01-07 10:00:00 | FUSARIUM MIKOTOXIN SZENNYEZETTSÉG ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A KLÍMAVÁLTOZÁSRA | 2019-02-28 |
Helga Szalontai | Nóra Adányiné Kisbocskói | | 2015-11-26 14:00:00 | Jelölésmentes immunszenzorok fejlesztése probiotikus baktériumok és aflatoxin M1 kimutatására | 2015-12-16 |
Hoang Duy Truong | Quang Nguyen Duc | Mai Dam Sao | 2021-04-08 14:00:00 | DEVELOPMENT OF HYDROGEL BIO-ANODE WITH IMMOBILIZED CELLS FOR IMPROVEMENT OF PERFORMANCE OF MICROBIAL FUEL CELLS | 2021-04-29 |
Igor Gáspár | Gyula Vatai | András Koris | 2017-02-06 11:00:00 | Membránműveletek anyagátadásának intenzifikálása az élelmiszeriparban és a környezetvédelemben statikus keverő alkalmazásával | 2017-02-23 |
Ildikó Csilla Zeke | Csaba Balla | László Friedrich | 2015-05-20 10:00:00 | Fagyasztott élelmiszer-emulziók stabilitásának vizsgálata | 2015-06-17 |