Login
 Forum
 
by institution by research field by name by date by doctoral school  
Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
Károly PálffyVince ÖrdögLajos Vörös2011-05-20 11:30:00Az ultraibolya sugárzás hatása mikroalgák szaporodására, pigmentösszetételére és hormontartalmára2011-06-06
Anikó VáriAntal TenkTibor Veszeli2012-05-25 11:00:00Munkaerő foglalkoztatás tendenciáinak vizsgálata szarvasmarha telepeken2012-06-13
Tamás KolejaniszGyula PinkeAndrás Vér2022-11-18 11:30:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) térfoglalását befolyásoló ökológiai és agrotechnikai tényezők az osztrák-magyar határ térségében2022-12-09
Richárd MárkusImre TellTamás Tóth2011-12-15 10:00:00A vágósertés-előállítás gazdasági hatékonyságának javítása szántóföldi növények energetikai célra történő feldolgozása során keletkező melléktermékek hasznosításával2012-06-13
Orsolya VidaBorisz EgriTamás Tóth2021-08-31 10:30:00A glicerinkiegészítés vizsgálata szoptató kocák takarmányozásában2021-09-16
Tamás TóthJános SchmidtTamás Tóth2022-04-04 12:00:00A treonin előállítás melléktermékének felhasználása a tejelő tehenek takarmányozásában2022-06-16
Bálint AmbrusAnikó Éva NyékiGergely Teschner2023-09-05 11:00:00Adatgyűjtési technológiák fejlesztése a precíziós növénytermesztésnél, különös tekintettel a magajáró berendezésekre2023-09-08
Klaudia SzalaiÁgnes Bali PappKároly Tempfli2019-06-06 11:00:00Néhány anyagcserében kulcsszerepet játszó gén DNS polimorfizmus és génexpressziós mintázatának vizsgálata baromfi fajokban2019-09-18
Phuong Thieu Ngoc LanKatalin Kovácsné GaálIstván Szalay2019-01-17 11:30:00Studies of rare Hungarian and Vietnamese poultry breeds with special regard to partridge coloured hungarian chicken and its crossbreds in continental and tropical climates2019-03-12
Ildikó Kéri-SchmidthofferPéter CsontosAnna Skribanek2021-06-07 14:00:00A szárazságstressz biológiai hátterének vizsgálata sörárpa fajtákban és vonalakban2021-09-16
Zsanett SebesyAntal TenkTamás Sántha2014-12-12 10:30:00Fogyasztói szokások- és vállalati marketingstratégiák a funkcionális tejtermékek piacán2015-01-08
Orsolya RéderPál SzakálLajos Salamon2010-12-06 10:30:00Az őszi búza réz-mikroelem kezelésének gazdasági vizsgálata2010-12-13
Katalin Erzsébet NagyGyula PinkePéter Reisinger2017-12-18 12:00:00Szegetális élőhelyek gyomvegetációjának vizsgálata Maros megye területén2018-01-29
Tamás SzakálRenátó KalocsaiJudit Plutzer2021-06-11 13:30:00A réz-tetramin-komplex és a réz-aminnal ioncserélt szintetizált zeolit lombtrágyaként történő alkalmazása az őszi búzában (Triticum aestivum L.) hatása annak beltartalmi paramétereire2021-09-16
Eduard GubóPál SzakálJudit Plutzer2022-12-02 10:30:00Ösztrogénhatású anyagok felhalmozódásának vizsgálata tejelő szarvasmarha hígtrágyával kezelt talajokon és ezeken a területeken termesztett kukorica (Zea mays L.) és olaszperje (Lolium multiflorum L.) különböző fenofázisaiban2022-12-09
Eszter Forró-RózsaPál SzakálZsuzsanna Pecze2019-01-29 10:30:00Precíziós talaj- és növény-vizsgálatokon alapuló réz, cink lombtrágyázási rendszer kifejlesztése őszi búzában (Triticum aestivum L.)2019-03-12
Zsófia Nóra FábriLászló VargaPéter Nagy2018-05-11 11:30:00Különböző endogén és exogén tényezők hatása a nyers tevetej (Camelus dromedarius) főbb beltartalmi összetevőire2018-09-24
Babett GreffJenő SzigetiÁgnes Nagy2021-08-30 11:00:00Extrahált gyógynövényi hulladékok komposztálhatóságának vizsgálata2021-09-16
Szabina KatonaVince ÖrdögZoltán Molnár2021-05-06 13:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban alaktani szempontból Chlamydomonas (Chlorophyta, Chlamydomonadaceae) nemzetségbe sorolt törzseinek taxonómiai újraértékelése molekuláris adatok felhasználásával, és egyes Chlamydomonas törzsek extracelluláris poliszacharid (EPS) termelésének jellemzése2021-09-16
Nándor HorváthVince ÖrdögZoltán Molnár2021-05-06 09:30:00A Mosonmagyaróvári Algagyűjtemény (MACC) korábban Anabaena cianobaktérium nemzetségbe sorolt törzseinek molekuláris taxonómiai jellemzése2021-09-16
István VirágMiklós NeményiGábor Milics2014-12-17 10:30:00A precíziós mezőgazdaság elemeinek fejlesztése, különös tekintettel a fuzárium kártétel spektroszkópiai detektálására és a kemikáliák kijuttatásának folyamatvezérlésére2015-01-08
Erzsébet Emília GajdócsiÁgnes Bali PappZoltán Macháty2014-02-28 13:00:00Szaporodásbiológiához köthető gének elemzése különböző sertés fajtákban2014-06-11
István Mihály KulmányGábor MilicsBarna Kovács2022-12-05 10:30:00Kukorica termesztése során keletkező üvegházhatású gázok nyomon követése, különös tekintettel a szén-dioxid-kibocsátásra2022-12-09
Norbert SmukGábor MilicsAttila József Kovács2018-02-27 10:30:00A precíziós növénytermesztési módszerek elemzése2018-03-14
Mátyás CsibaMiklós NeményiAttila József Kovács2010-06-04 09:00:00Mérési módszerek fejlesztése precíziós növénytermesztési technológiáknál2010-06-14
Tamás ÁdámszkiPéter ReisingerTamás Kőmíves2015-04-20 11:00:00Imidazolinon toleráns őszi káposztarepce hibridek integrált gyomszabályozásának vizsgálata2015-06-16
Beatrix SikZsolt AjtonyViktória Kapcsándi2021-09-10 10:30:00Rozmaringsav-tartalmú gyógynövénykivonatok előállítása és táplálékkiegészítőként, valamint funkcionális élelmiszerként való felhasználása2021-09-16
Zsolt GicziPál SzakálRenátó Kalocsai2021-01-21 14:00:00Levéltrágyaként alkalmazott réz-komplex vegyület hatása őszi búza (Triticum aestivum L.) hozamára és beltartalmi mutatóira2021-03-17
Viktória Margit VonaAttila József KovácsRenátó Kalocsai2021-12-14 10:30:00COMPARISON OF PHOSPHORUS, MAGNESIUM AND ZINC DETERMINATION METHODS ON HUNGARIAN SOILS2022-01-19
Georgina KisFrigyes NagyKároly ifj. Kacz2014-06-13 11:00:00Az Észak-alföldi Régió mezőgazdasági vállalkozásainak stratégia típusai2014-07-03
Lamnganbi MutumZoltán MolnárTibor Janda2023-08-31 11:00:00Microalgae as growth promotors (biostimulants) in Triticum aestivum L2023-09-08
Jenő VargaPál BenedekJózsef Iváncsics2013-05-22 11:30:00Körteültetvények terméshozásának szabályozása metszéssel és irányított méhmegporzással2013-06-12
Mihály ZakarGábor Keszthelyi-SzabóErika Hanczné Lakatos2023-01-27 10:30:00Tejipari szennyvizek tisztíthatóságának vizsgálata nagyhatékonyságú oxidációs eljárások és membránszűrés alkalmazásával2023-03-03
Viktória KapcsándiMiklós NeményiErika Hanczné Lakatos2015-10-27 11:00:00Mikrohullámú kezelés hatása a Saccharomyces cerevisiae élettevékenységére, a szőlőmust erjedésére és a cellulózbontás folyamatára2015-12-16
Georgina TakácsVince ÖrdögIstván Gergely2024-02-15 11:00:00Mikroalga kezelések hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) termésére és vízhiány stressz tűrésére2024-03-01
Jácint Notterpek T.Vince ÖrdögIstván Gergely2024-01-30 11:00:00Biostimuláns mikroalgák alkalmazása az őszi káposztarepce (Brassica napus L.) növekedésének és fejlődésének a befolyásolására2024-03-01
Endre József KovácsÁgnes Bali PappAndrás Gáspárdy2019-03-06 12:30:00A cikta juh korszerű populációgenetikai vizsgálata2019-03-12
Melinda AriLászló GulyásAndrás Gáspárdy2017-09-11 14:30:00Az ikerellés és a fontosabb szaporodási és termelési mutatók holstein-fríz állományokban2017-09-19
Imre Tibor TolnerMiklós NeményiLászló Fenyvesi2019-07-03 10:30:00Kinematikai szimulációk, mérések egy modell csöves algatermesztő berendezésben2019-09-18
Ágnes TóthJenő SzigetiHedvig Fébel2011-06-28 11:30:00Rádiófrekvencián alapuló egyedazonosítási módszer alkalmazhatóságának vizsgálata különböző baromfifajokban2011-07-07
Zsolt DomonkosPéter ReisingerAnikó Farkas2018-12-17 11:00:00Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) elterjedésének vizsgálata a Csallóközben és Szigetközben2019-03-12
Ágnes SzerencsiMiklós NeményiTibor Érsek2011-11-22 11:30:00A mikrohullám hatása a pékélesztőre (Saccharomyces cerevisiaere)2011-12-12
Gergely TeschnerAntal TenkRózsa Csatai2014-06-02 10:00:00Tejtermelő vállalkozások menedzsment-információs rendszereinek jelenlegi és továbbfejlesztési lehetőségei2014-06-11
Renáta Tihanyi-KovácsBalázs ÁsványiPéter Böröcz2023-05-08 10:30:00Az ellátási láncok fizikai igénybevételének hatása a palackozott természetes ásványvizek mikrobiológiai minőségére2023-09-08
Zsófia Sipos-KozmaJenő SzigetiBalázs Ásványi2010-02-23 11:30:00Kacsamáj készítmények hőkezelésének optimalizálása2010-05-17
Katalin VajdaJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 12:00:00A sous-vide cook&chill élelmiszertartósítási rendszer mikrobiológiai minőségének javítása2015-12-16
Petra SzücsJenő SzigetiBalázs Ásványi2015-12-11 10:00:00Élelmiszerek mikrobiológiai stabilitásának növelése kíméletes hőkezeléssel (sous-vide technológia)2015-12-16
Judit MolnárLászló VargaBalázs Ásványi2019-12-07 11:00:00Élesztőtörzsek sejttömeg produkciójának és fermentációs aktivitásának befolyásolása növényi szubsztrátokkal2020-03-10
Márton SzücsFerenc SzabóIstván Anton2020-11-05 10:00:00A hazai limousin húsmarhaállomány genetikai elemzése2020-12-08
Renátó KalocsaiRezső Schmidt2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Zsolt TurcsánJenő Szigeti2001-05-04 09:00:00Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére2001-06-05
Róbert KádárBorisz Egri2024-05-30 11:00:00Lovak viselkedésének etológiai kockázat-elemzése és annak egyes kórtani vonatkozásai
Eszter HorváthTibor Veszeli2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Balázs HorváthPál Benedek2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Tamás TóthJános Schmidt2005-07-28 11:30:00Tejelő tehenek glükózellátásának javítása2005-09-01
István SzalmaLászló Farkas2020-09-10 11:00:00Higiéniai rendszerek jelentősége a húsipari minőségbiztosításban2020-09-16
Hajnalka HingyiLajos Salamon2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Emőke VitingerKatalin Kovácsné Gaál2005-08-29 11:00:00Hematológiai paraméterek vizsgálata az őshonos sárga magyar tyúkállományban2005-09-01
Eszter RigóJános Schmidt2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
Gyula TóásóPál Szakál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Tamás SzabadosElemér Gergátz2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Ádám NémethLászló Szathmári2013-08-30 11:00:00Új technológia a fogassüllő (Sander lucioperca L.) mesterséges szaporítására és nevelésére, a dél-dunántúli halastavak gazdaságosabb üzemelése érdekében2013-09-23
Sándor NagyPéter Reisinger2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Éva PénzesAntal Tenk2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
Gábor SzafnerOttó Dóka2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Péter KarácsonyJózsef Levente Orbán2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Margit SzalaiJenő Szigeti2004-03-11 11:00:00Hőkezelt, szeletelt húskészítmények eltarthatóságának növelése védőgázos csomagolással2004-06-10
Árpád KissBarnabás Reke2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
András JancsóLászló Varga2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Margit BarkócziPál Szakál2004-12-20 11:00:00Réz-komplex vegyületek ligandum hatásának vizsgálata az őszi búza hozamára és minőségére2005-06-10
Judit TurcsánJenő Szigeti2005-11-24 09:00:00Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára2006-04-13
Mihály KovácsOttó Dóka2021-01-22 13:00:00Édesipari termékek színezéktartalmának mennyiségi analízise fizikai módszerekkel2021-03-17
Judit Petra KoltaiRózsa Csatai2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
László MatusRezső Schmidt2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Éva SzalkaLajos Salamon2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Katalin ReisingerJenő Szigeti2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Gábor KukorelliPéter Reisinger2012-12-06 11:00:00Herbicid-toleráns kultúrnövények gyomszabályozása, és helyük Magyarország növénytermesztési szerkezetében2012-12-13
Ildikó KendiImre Tell2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
István GergelyAntal Tenk2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Katalin VéghAntal Tenk2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Ágota Kocsisné AndrásikAntal Tenk2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
László FarkasJenő Szigeti2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Viktor József VojnichÁkos Máthé2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
Edina GicziBorisz Egri2008-05-19 11:00:00Hazai gímszarvas- és őzállományok Fascioloides magna (Bassi, 1875) fertőzöttsége és a védekezés lehetőségei2008-06-18
Friderika Mikéné HegedűsMiklós Neményi2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Attila LőrinczMiklós Neményi2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
István KirálySándor Faragó2010-02-04 14:00:00Magyarországi őzállományok orr-garatbagócs-fertőzöttségéről és a parazita biológiájának sajátosságairól2010-05-17
Erika LakatosMiklós Neményi2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Szilvia TóásóAntal Tenk2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
Tamás KovácsGéza Kuroli2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
Csaba BódiTamás Sántha2010-10-06 14:00:00Ökológiai eredetű állati termékek beszerzésének és értékesítésének marketing aspektusai2010-12-06
Endre Andor TóthRenátó Kalocsai2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Eszter MolnárLászló Szathmári2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12
Sándor RemseiIstván Szabó2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
Brigitta Makkosné PetzÁgnes Bali Papp2007-07-03 14:00:00Mélyhűtött sperma termékenyítőképességének becslése in vitro körülmények között2007-09-04
András VérJános Cser2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Ernő GyimesMiklós Neményi2004-05-10 14:30:00Összefüggés-vizsgálatok búzafajták (Triticum aestivum) szemtermésének agrofizikai tulajdonságai között2004-06-10
László Gulyás2002-11-20 13:00:00A nyers tej szomatikus sejtszámát befolyásoló néhány biológiai és környezeti tényező vizsgálata2003-03-24
János GyőrváriJenő Szigeti2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
Judit KáldiFrigyes Nagy2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )