Bejelentkezés
 Fórum
 
 
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem által meghirdetett védések
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem által meghirdetett védések

doktorjelölt neve

témavezető

társ témavezető

időpont

értekezés címe

cím odaítélése /döntés dátuma
Szegedyné Fricz ÁgnesKasza GyulaIttzés András2020-06-12 09:00:00A VIDÉKFEJLESZTÉST TÁMOGATÓ HELYI TERMÉKEK FOGYASZTÓI SZEMPONTÚ VIZSGÁLATA2020-07-10
Bálint Júlia2004-01-01 00:00:00A vidékhez kapcsolódó építés és infrastruktúra fejlesztés minőségirányítási rendszere
Obádovics CsillaKulcsár László2004-11-09 00:00:00A vidéki munkanélküliség térségi eloszlásának elemzése2004-12-09
Bauer-Haáz Éva AnitaLanszki József2017-04-28 11:00:00A vidra táplálkozási szokásai terepi és post mortem vizsgálat alapján2017-06-22
Takács PéterTóth Tamás2021-04-20 13:00:00A VILLAMOS SZEREPE BUDAPESTEN REGIONÁLIS SZEMLÉLETBEN2021-06-03
Németh SzilviaSzalay László2012-05-03 10:00:00A virágrügy- és gyümölcsfejlődés fenológiai, morfológiai és biokémiai jellemzése fontosabb kajszifajták esetében2012-06-05
Gál ZsoltZéman Zoltán2020-05-21 10:00:00A VISEGRÁDI NÉGYEK GAZDASÁGI JELLEMZŐINEK REGIONÁLIS ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMZÉSE2020-06-05
Mravcsik ZoltánGyulai FerencBerke József2020-01-28 10:30:00A VITACEAE CSALÁD TERMESZTETT FAJAINAK EVOLÚCIÓJA, DOMESZTIKÁCIÓJA ÉS DIVERZITÁSA A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN A MORFOMETRIAI VIZSGÁLATOK TÜKRÉBEN2020-03-10
Bodor PéterBisztray György DénesHöhn Mária2010-11-26 10:00:00A Vitis sylvestris C.C. Gmel. (Ligeti szőlő) és további Vitis taxonok kapcsolatának vizsgálata morfológiai bélyegekkel és molekuláris markerekkel2010-12-07
Radácsi PéterZámboriné Németh Éva2014-10-30 11:00:00A vízellátás hatása a kerti bazsalikom (Ocimum basilicum L.) és az egyéves borsfű (Satureja hortensis L.) élettani, produkcióbiológiai és beltartalmi jellemzőire2014-12-17
Barczi AndrásGéczi Gábor2023-07-11 11:00:00A VÍZMINŐSÉG MONITOROZÁSA A FÉNY SPEKTRÁLIS TULAJDONSÁGAINAK FELHASZNÁLÁSÁVAL2023-07-21
Almási BalázsMezősné Szilágyi Kinga2007-11-27 14:00:00A ZÖLDHÁLÓZAT TERVEZÉS METODIKAI FEJLESZTÉSE BUDAPEST PEREMTERÜLETÉNEK PÉLDÁJÁN2007-12-11
Sájer IstvánPuskás János2016-04-20 10:00:00A ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS ÁGAZAT HELYZETÉT ÉS KÜLKERESKEDELMÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK VIZSGÁLATA2016-06-06
Tégla ZsoltLiebmann Lajos2009-05-06 15:00:00A zöldséghajtatás méretökonómiai kérdései2009-05-28
Belovai JuditSzabó AndrásBánáti Diána2016-12-16 11:00:00A zsírsavösszetétel módosításának hatása a párizsi minőségére2017-03-30
Veres KatalinFarkas Edit2022-05-06 10:00:00A ZUZMÓLÉT NAPOS ÉS ÁRNYAS OLDALA – TÚLÉLÉS A HOMOKBUCKÁK KÖZÖTT2022-06-02
FEKETE-FROJIMOVICS ZSÓFIAHajdu Istvánné2008-05-27 14:00:00A „Kiváló Magyar Élelmiszer” védjegy és a szakmai szervezetek kapcsolata2008-06-10
Sipos GyulaPopp József2014-05-29 10:00:00A „SZARVASI-1” ENERGIAFŰ HELYE A MEGÚJULÓ ENERGIATERMELÉSBEN2014-06-05
Harrach Borbála DorottyaBarna Balázs2009-09-08 15:00:00Abiotikus és biotikus stresszorok hatása árpa és dohány növényekre2009-10-06
Kósa Eszter ImolaSzabó István2010-06-30 11:00:00Abiotikus stresszorok és stressztoleranciát befolyásoló tényezők hatásainak vizsgálata kukoricában (Zea mays L.)2010-07-05
Berzy Tamás2001-11-13 11:00:00Abiotikus stressztényezők szerepe a hibridkukorica termesztésben és vetőmagelőállításban2002-01-30
Titov AlexanderHorváthné Kovács Bernadett2021-04-12 14:30:00ACCEPTANCE AND POTENTIAL OF RENEWABLE ENERGY SOURCES BASED ON BIOMASS IN RURAL AREAS OF HUNGARY2021-04-29
Schneider SandraSzigeti OrsolyaSzendrő Katalin2022-11-30 14:30:00ACCEPTANCE OF FRUGAL INNOVATIONS IN GERMANY - INFLUENCING FACTORS ON THE PURCHASE BEHAVIOR INTENTION FOR FRUGAL HOUSEHOLD APPLIANCES„2022-12-08
Barányi IstvánKalácska GáborCzifra Árpád2017-05-24 13:30:00ACÉL FELÜLET MIKROTOPOGRÁFIAI VÁLTOZÁSA ABRÁZIÓS KOPÁS KEZDETI SZAKASZÁN2017-06-01
Ribárszki ÁkosMáté Mónika2022-08-29 10:00:00ACEROLA ÉS ASZKORBINSAV HATÁSA NAGYÜZEMI, ASZEPTIKUSAN ELŐÁLLÍTOTT ALMA-ÉS MEGGYLÉ MINŐSÉGÉRE TÁROLÁS SORÁN2022-10-06
Sárfalvi BlankaNémeth Imre2007-05-09 11:00:00Acetolaktát-szintetáz gátló herbicidek hatásának értékelése különböző módszerekkel kultúr- és gyomnövényekben2007-06-08
Simon BarbaraCsákiné Michéli Erika2003-01-01 00:00:00Acidification of selected hungarian soils
Deák EditStefanovitsné Bányai ÉvaDernovics Mihály2014-12-01 13:00:00Adalékolási eljárással végrehajtott LC-ESI-MS vizsgálatok kifejlesztése és kritikai értékelése2014-12-17
Köbölkuti Zoltán AttilaHöhn Mária2018-07-10 11:00:00ADAPTIVE VARIATION OF SELECTED SCOTS PINE (PINUS SYLVESTRIS L.) POPULATIONS FROM THE CARPATHIANS AND THE PANNONIAN BASIN INFERRED FROM MORPHOLOGICAL, ANATOMICAL AND GENOMIC DATA2018-10-04
Pásztor GyörgyNádasyné Ihárosi Erzsébet2020-10-12 11:00:00ADATOK A KÖLES FAJOK BIOLÓGIÁJÁHOZ ÉS TERMÉSZETES VÍRUSFERTŐZÖTTSÉGÉHEZ2020-12-10
Al-Maliki Hayder Lateef RadhiKalácska Gábor2018-04-11 09:30:00ADHESIVE AND TRIBOLOGICAL BEHAVIOUR OF COLD ATMOSPHERIC PLASMA-TREATED POLYMER SURFACES2018-06-04
Atobishi Thabit Qasem AwadSzalay Zsigmond GáborPodruzsik Szilárd Csaba2020-07-23 10:00:00ADOPTION FACTORS OF CLOUD COMPUTING TECHNOLOGY2020-07-29
Illés ZoltánHeltai György2007-05-11 10:00:00Adszorbciós tulajdonságok és polaritás viszonyok a művelt talajban ható bioaktív vegyületek vékonyréteg kromatográfiás elválasztásában2007-06-08
Banerjee SinchanTáncsics András2023-06-05 10:00:00AEROBIC AND MICROAEROBIC ENRICHMENT OF XYLENE DEGRADING BACTERIA2023-07-06
Risa AnitaKriszt BalázsKrifaton Csilla2019-05-23 14:00:00AFLATOXIN B1 ÉS ZEARALENON BAKTERIÁLIS DETOXIFIKÁCIÓJA ÉLŐ SEJTEKKEL ÉS SEJTMENTES KIVONATOKKAL2019-06-06
Szitáné Surányi RozáliaTömpe Ferenc2011-04-26 14:00:00AGRÁR-KÜLKERESKEDELMI KAPCSOLATAINK ALAKULÁSA AZ EU-ORSZÁGAIVAL2011-05-26
Ritter KrisztiánKulcsár László2008-04-25 11:00:00AGRÁRFOGLALKOZTATÁSI VÁLSÁG ÉS A TERÜLETI EGYENLŐTLENSÉGEK2008-05-29
Kapronczai István2003-05-21 00:00:00Agrárinformációs rendszerek fejlesztésének megalapozása2003-05-26
Villányi JuditMolnár József2006-11-21 10:00:00Agrárstruktúra-vizsgálatok a kelet-közép-európai országokban. Illeszkedési lehetőségek az Európai Unióhoz2007-06-08
Kormos ÉvaBudai Péter2018-02-05 11:00:00Agrokemikáliák irritatív hatásainak toxikológiai vizsgálata in vitro rendszerekben2018-02-12
Kismányoky AndrásLehoczky ÉvaNémeth Tamás2010-12-06 10:00:00Agrotechnikai tényezők szerepe a kultúrnövényekre és a gyomosodásra2010-12-23
Bleicher EditJenser Gábor2003-05-06 11:00:00Akaricidek tesztelésének komplex módszere laboratóriumban2003-06-20
SOMOGYI LÁSZLÓBadakné Kerti Katalin2008-09-18 14:00:00Aktív anyagok szerepe rozmaring ízesítésű napraforgó olajban2008-10-07
Visy AnnaFriedrich László2024-05-21 10:00:00Aktív ultrahang alkalmazása húsok pácolási technológiájában
KOVÁCS LEVENTETőzsér JánosJurkovich Viktor2014-09-18 10:00:00AKUT ÉS KRÓNIKUS STRESSZ VIZSGÁLATA TEJELŐ TEHENEKEN A SZÍVRITMUS-VÁLTOZÉKONYSÁG MEGHATÁROZÁSÁVAL2014-09-23
Gosztola BeátaZámboriné Németh Éva2012-02-24 10:00:00Alföldi vadon termő orvosi kamilla (Matricaria recutita L.) populációk diverzitásának értékelése morfológiai és beltartalmi szempontból2012-03-06
Csesznik ZoltánZéman ZoltánBárczi Judit2024-05-24 10:30:00ALGORITMIKUS TŐZSDEI KERESKEDÉSI RENDSZEREK MŰKÖDŐKÉPESSÉGÉNEK ELEMZÉSE
Ózsvári LászlóIllés Bálint Csaba2004-01-01 00:00:00Állat-egészségügyi döntéselemzés a tejtermelő gazdaságokban2004-06-18
Csurka TamásPásztorné Huszár Klára2023-01-25 09:00:00Állati eredetű vér élelmiszeripari alkalmazhatóságának vizsgálata2023-03-02
Ruda GyőzőTóth László2008-04-23 10:00:00ÁLLATTARTÁSI, TÁROLÁSI ÉPÜLETEK ÉS ANYAGAIK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA2008-05-29
Albert ZsoltPapp István2014-11-21 08:30:00Alma és paprika exokarpiumok szöveti és molekuláris biológiai jellemzése különböző fejlettségi állapotokban és a tárolás során2014-12-17
Takács FerencHrotkó Károly2009-05-29 11:00:00Almaalanyok értékelése két művelési rendszerben a nyírségi termesztő körzetben2009-06-09
Papp DávidTóth Magdolna2017-11-03 10:00:00ALMAFAJTÁK ÉS NEMESÍTÉSI GÉNFORRÁSOK BETEGSÉG-ELLENÁLLÓSÁGÁNAK KARAKTERIZÁLÁSA FENOTIPIZÁLÁSSAL ÉS MOLEKULÁRIS MARKEREZÉSSEL2017-12-07
Szabó-Nótin BeatrixMáté Mónika2016-09-06 10:00:00Almatörköly, mint természetes állománykialakító alkalmazási lehetőségei gyümölcstermékekben2016-10-06
Balázs Bálint lászlóPodmaniczky László2019-05-28 10:30:00ALTERNATÍV ÉLELMISZER-HÁLÓZATOK SZOCIOÖKONÓMIAI ELEMZÉSE2019-06-06
Sader SamiHusti IstvánDaróczi Miklós2020-08-31 10:00:00AN EXPERIMENTAL APPROACH TO TOTAL QUALITY MANAGEMENT IN THE CONTEXT OF INDUSTRY 4.02020-10-08
Victor VijayLakner Zoltán KárolyFarkasné Fekete Mária2020-05-25 10:00:00AN EXPERIMENTAL RESEARCH ON THE CONSUMER RESPONSE TOWARDS ONLINE PERSONALISED PRICING STRATEGIES: A COMPARATIVE STUDY BETWEEN INDIAN AND MALAYSIAN ONLINE CONSUMERS2020-06-05
Lloyd Douglas MichaelVasa László2015-11-18 09:30:00AN N-DIMENSIONAL MODEL FOR PREDICTING SUCCESS AND FAILURE IN CANADIAN INDUSTRY2015-12-03
Engel RitaStefanovitsné Bányai ÉvaAbrankó László2010-03-23 13:30:00Analitikai módszerfejlesztés funkcionális élelmiszerek vízben oldódó vitamintartalmának vizsgálatára2010-06-08
Ulbricht KarstenStefler JózsefBergfeld Uve2016-02-01 11:00:00Analyse der genetischen beziehungen zwischen Merkmalen der Eigenleistungsprüfung von Jungbullen und der Nachkommenschaftsprüfung beim deutschen Holstein2016-03-31
Ulbricht KarstenStefler JózsefBergfeld Uve2016-02-01 11:00:00Analyse der genetischen beziehungen zwischen Merkmalen der Eigenleistungsprüfung von Jungbullen und der Nachkommenschaftsprüfung beim deutschen Holstein2016-03-31
Bundtzen HenningBerke SzilárdPató Gáborné Szűcs Beáta2022-02-02 10:00:00ANALYSING CORPORATE CULTURE BY THE APPLICATION OF PERSONAL CONSTRUCT PSYCHOLOGY2022-03-03
Othman Ghazala Omar MohamedSzira Zoltán2021-05-20 11:00:00ANALYSING OF THE IMPACTS OF THE FLUCTUATION OF CRUDE OIL PRICE ON CERTAIN ECONOMIC INDICATORS2021-06-03
Önalan Mehmet SercanVásáry MiklósMagda Róbert2022-08-26 09:00:00ANALYSIS OF FEATURES OF TURKISH ENTREPRENEURIAL PROFILE2022-10-06
Zbida Adel AldahmaniGuth László2011-04-21 13:00:00ANALYSIS OF FOREIGN DIRECT INVESTMENTS2011-05-26
Al-Omari Jafar Ali SalehSzabó István2022-05-27 10:00:00ANALYSIS OF PLASTIC-ASSOCIATED BACTERIA IN FRESHWATER LAKE IN HUNGARY2022-06-02
Amos WawireCsorba ÁdámTormáné Dr. Kovács Eszter2021-06-01 10:00:00ANALYSIS OF SOIL QUALITY, FARMERS’ KNOWLEDGE AND MANAGEMENT PRACTICES IN MOUNT KENYA EAST REGION2021-06-03
Hajianfar RaminTaller JánosPolgár Zsolt2014-10-09 12:00:00Analysis of the genetic background of resistance in potato with special attention to late blight (P. infestans) resistance2014-10-14
Mirmazloum Seyed ImanBenyóné György Zsuzsanna2016-06-30 11:00:00Analysis of the glycoside biosynthesis in Rhodiola rosea L.2016-10-06
Imbeah NicholasBujdosó Zoltán2020-07-06 10:30:00ANALYZIS OF THE ROLE OF SAFETY IN TOURISM AT A SELECTED TORUSIT DESTINATION IN THE CENTRAL REGION OF GHANA2020-07-10
Matics ZsoltSzendrő Zsolt2006-10-03 10:00:00Animal welfare céljából végzett etológiai vizsgálatok házinyúllal2006-11-06
Balogh EmőkeStefanovitsné Bányai ÉvaAbrankó László2011-04-01 11:00:00Antioxidáns kapacitás meghatározása, és ennek kialakításában szerepet játszó vegyületek vizsgálata bogyós gyümölcsök esetében2011-06-07
Kovács ZsófiaSzőke AntalVeres Anikó2023-11-24 10:00:00ANTOCIÁNOSODÓ PAPRIKA GENOTÍPUSOK ÖSSZEHAONLÍTÓ ANALITIKAI ÉS GENETIKAI VIZSGÁLATA AZ ÉRÉS SORÁN2023-12-07
Tóth GáborPóti PéterTőzsér János2021-05-21 10:00:00ANYAJUHOK ANYAI TULAJDONSÁGAIT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK2021-06-03
Esztergályos ÁdámPolgár Zsolt2023-03-29 13:00:00ANYANÖVÉNYEKET ÉRŐ EGYES KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK HATÁSVIZSGÁLATA BURGONYA GNOTÍPUSOK GUMÓINAK MÉLYNYUGALMI IDEJÉRE ÉS ANNAK FELTÖRÉSI LEHETŐSÉGEIRE2023-04-12
Frank KrisztiánHorn PéterOrosz László2018-06-01 11:00:00Apai leszármazási vonalak vizsgálata Kárpát-medencei gímszarvas populációkban2018-06-07
Elek HenriettAnda AngélaWerner Peter2013-10-07 11:00:00APHID RESISTANCE IN WHEAT VARIETIES2013-10-28
Bodor ZsanettKovács ZoltánBenedek Csilla2022-08-24 11:00:00Application of classical and correlative analytical methods for authentication of honey2022-10-06
Zaukuu John-Lewis ZiniaKovács ZoltánGillay Zoltán2021-05-17 15:00:00APPLICATION OF ELECTRONIC TONGUE AND NEAR INFRARED SPECTROSCOPY TO DETECT ADULTERATION OF SOME FOODS WITH ECONOMIC VALUE2021-06-03
Németh AnikóDernovics Mihály2015-11-27 14:00:00Application of hyphenated analytical techniques in the investigation of selenium speciation of different plants2015-12-16
HELLNER GABRIELLAPoppe LászlóMaráz Anna2011-09-27 14:30:00Application of lipolytic enzymes of microbial origin as biocatalysts2011-10-04
Mezőfi LászlóMarkó ViktorMarkó Gábor2020-11-18 10:00:00Arboreal hunting spiders in apple orchards: taxonomic composition, natural prey and circadian biology2020-12-10
Bakr Jawdat AhmedPosta KatalinHelyes Lajos2018-12-11 10:30:00ARBUSCULAR MYCORRHIZAE FUNGI ROLE IN TOMATO (L. esculentum Mill) PRODUCTION UNDER WATER SCARCITY CONDITIONS2019-01-24
Ecseri KárolyHonfi Péter2021-01-11 10:00:00Archeofiton taxonok európai előfordulása, műtrágya-érzékenysége és díszkertészeti jelentősége2021-03-11
Erdélyi BalázsHoschke Ágoston2005-04-28 11:00:00Aril- és aralkil-metil ketonok sztereoszelektív redukciója élesztőkkel2005-06-07
Uuld AmarMagda RóbertBilan Yuriy2021-05-26 15:00:00ARMINGTON SUBSTITUTION ELASTICITIES AND TECHNICAL EFFICIENCY FOR VEGETABLE PRODUCTION IN MONGOLIA2021-06-03
Mednyánszky ZsuzsannaAmtmann Mária2013-06-25 10:00:00AROMAANYAGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ VIZSGÁLATA FAJTAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL2013-10-30
Ficsor AnitaBakonyi JózsefTóth Beáta2017-05-02 09:30:00ÁRPÁT FERTŐZŐ PYRENOPHORA FAJOK INTRA- ÉS INTERSPECIFIKUS VÁLTOZÉKONYSÁGA2017-06-01
Felkai Beáta OlgaTakács István2006-01-01 00:00:00Árvízvédelem ökonómiai kérdései2006-05-25
Cai XuechengBoromisza Zsombor2023-07-13 17:00:00ASSESSING LAND USE/COVER CHANGE AND VISUAL LANDSCAPE QUALITY IN THE LAKESHORE AREA A CASE STUDY OF LAKE VELENCE, HUNGARY2023-10-04
Sulaimawi Tareq Irhayyim SaadBercsényi MiklósHavasi Máté2021-04-29 11:00:00ASSESSING NUTRIENT REMOVAL EFFICIENCY IN AN INTEGRATED RECIRCULATING AQUACULTURE SYSTEM AND ITS APPLICABILITY AT DIFFERENT CONDITIONS IN FISH CULTURE2021-06-03
Marks IbadzadePenksza Károly2021-06-15 15:00:00ASSESSING THE IMPACT OF IRRIGATION WITH AGRICULTURAL WASTEWATER ON AEROBIC RICE (Oryza sativa L.)2021-07-07
Al-Alawi Mutaz Moh'd AbdelmutiSimon BarbaraGulyás Miklós2020-06-24 10:00:00ASSESSMENT OF THE EVOLUTION AND EFFICIENCY OF DIFFERENT INDUSTRIAL COMPOSTING TECHNOLOGY2020-07-10
SIPOS LÁSZLÓSzékely Géza2009-05-27 14:00:00Ásványvíz-fogyasztási szokások elemzése és ásványvizek érzékszervi vizsgálata2009-06-09
Bene ZsuzsannaMagyar Ildikó2004-06-23 10:00:00Aszúbogyók élesztő- és penészbiotájának tanulmányozása Tokaj-hegyalján2004-09-01
Vargha MártaMárialigeti Károly2003-01-01 00:00:00Atrazinbontó üledék- és talajbaktériumok genetikai és ökofiziológiai elemzése2004-12-09
Háhn JuditSzoboszlay Sándor2018-02-01 14:30:00ATRAZINE ÉS TERBUTHYLAZINE HATÓANYAGOK BIODETOXIFIKÁCIÓJÁNAK VIZSGÁLATA KOMPLEX BIOLÓGIAI HATÁSMÉRŐ MÓDSZEREKKEL2018-02-22
Morauszki Kinga SzilviaLajos Attila2019-10-02 13:00:00AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓI ÉRTÉKELÉSI ÉS KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMRENDSZER VIZSGÁLATA ÉS ELEMZÉSE MINŐSÉGÜGYI ASPEKTUSBÓL2019-12-06
Kapros ZoltánFarkas István2017-05-24 10:00:00AUTONÓM ÉS HÁLÓZATTAL EGYÜTTMŰKÖDŐ FOTOVILLAMOS ENERGIATERMELŐ RENDSZEREK OPTIMALIZÁLÁSA2017-06-01
Fetykó KingaKiss József2014-05-15 10:30:00AUTÓPÁLYÁK PAJZSTETŰ-KÖZÖSSÉGEINEK (HEMIPTERA: COCCOIDEA) BIOCÖNOLÓGIAI ÉS ÖKOLÓGIAI ELEMZÉSE2014-06-05

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )