Search for PhD defense according to doctoral school
name of institution
doctoral school
identification number of the doctoral school
defenses sorted by date




 
Doctoral defenses of Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School

name of doctoral candidate

thesis supervisor

co-supervisor

date of defense

title of thesis

date of decision of DS
László RózsaJános Schmidt2000-06-16 09:00:00Hazai takarmányaink ólomszennyezettségének, valamint az ólom kérődzőkre gyakorolt hatásának vizsgálata2000-08-31
Eszter RigóJános Schmidt2012-04-17 11:00:00Jó hatékonyságú biológiai tartósítószer kifejlesztése a közepesen és nehezen erjeszthető takarmányok tartósítására2012-06-13
Krisztina FintaPál Benedek2005-05-19 11:30:00Almagyümölcsösök rovarmegporzása2005-06-10
Tamás SomfaiÁgnes Bali Papp2004-06-30 10:30:00Synchronization of in vitro maturation of Porcine Oocytes2005-02-24
István GyulaiKároly Kacz2009-06-09 10:30:00A precíziós mezőgazdaság segítése távérzékelt adatokkal2009-06-22
Szilárd KonrádKatalin Kovácsné Gaál2008-03-18 11:00:00Sárga magyar tyúk anyai vonalra alapozott termékelőállítás lehetőségei2008-05-21
Ádám NémethLászló Szathmári2013-08-30 11:00:00Új technológia a fogassüllő (Sander lucioperca L.) mesterséges szaporítására és nevelésére, a dél-dunántúli halastavak gazdaságosabb üzemelése érdekében2013-09-23
Noémi Ivett Szabóné VargaLajos Salamon2008-08-29 11:00:00Néhány állategészségügyi mutató és a gyógyszerfelhasználás ökonómiai elemzése tehnészeti telepeken a Nyugat-dunántúli Régióban2008-09-04
Gábor SzafnerOttó Dóka2014-06-10 11:30:00Élelmiszerek effuzivitásának meghatározása fotopiroelektromos módszerrel2014-06-11
Maniak StephanMiklós Neményi2003-12-03 16:30:00Konzept zur Integration von verschiedenen Datenquellen in einem Geographischen Informationssystem2004-03-10
Orsolya SáfárKatalin Kovácsné Gaál2006-05-09 11:00:00A magnézium-adagolás hatása a tyúkok termelési tulajdonságaira2006-06-12
Attila TanaiJános Schmidt2010-09-01 10:30:00A brojlerhús és a tojás konjugált linolsav tartalmának növelése takarmányozással2010-12-06
Éva PogányAntal Tenk2011-07-01 11:30:00Az EU-csatlakozás hatása a tej- és sertéshústermelés jövedelmezőségére a Nyugat-dunántúli Régió gazdaságaiban2011-07-07
Katalin JägerVince Ördög2005-06-06 13:30:00Növényi növekedésszabályozó anyagokat (PGR) termelő algatörzsek, mint alternatív hormonforrások felhasználása magasabb rendű növények szövettenyészeteiben2005-06-10
András JancsóLászló Varga2015-10-13 10:30:00A termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésének gyakorlata és a minőség értékelése2015-12-16
Péter Ákos MesterháziMiklós Neményi2004-05-10 10:30:00Development of measurement Technique for GPS-Aided Plant Production2004-06-10
Ilse Maria Gyimóthy-WillmannKatalin Kovácsné Gaál2007-07-03 10:00:00Neue Methode zum Nachweis von Kortikosteron im Ei und erfassung von Kortikosteron im Eigelb und Blutplasma2007-09-04
Papp Ágnes Bali2000-06-22 15:00:00Sertés petesejtek in vitro maturációja, fertilizációja és in vitro embriótenyésztés2000-08-31
Endre Andor TóthRenátó Kalocsai2022-08-29 10:30:00Cink lombtrágyázás hatása a kukorica (Zea mays L.) főbb értékmérő tulajdonságaira, azonos kálium alaptrágyázás mellett2022-09-09
Mátyás GodaAntal Tenk2003-05-09 11:00:00Minőségi marhahústermelés szervezésének Európai Uniós gyakorlata és magyarországi lehetőségei2003-06-04
László MatusRezső Schmidt2016-08-25 10:00:00Cink mikroelem-visszapótlás hatása a kukorica (Zea mays L) termésmennyiségére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2016-09-20
Péter János PomsárPéter Reisinger2009-04-27 11:00:00A napraforgó (Helianthus annuus L.) árvakelésre ható tényezők vizsgálata térinformatikai módszerekkel2009-05-11
Gábor KukorelliPéter Reisinger2012-12-06 11:00:00Herbicid-toleráns kultúrnövények gyomszabályozása, és helyük Magyarország növénytermesztési szerkezetében2012-12-13
Nárcisz MikóczyAladár Porpáczy2007-04-26 11:30:00Integrált szőlőtermesztés az Ászár-Neszélyi Borvidéken2007-06-08
Renátó KalocsaiRezső Schmidt2003-05-28 11:00:00A szulfáttrágyázás hatása az őszi búza kémiai összetételére és beltartalmi értékmérő tulajdonságaira2003-06-04
Eszter HorváthTibor Veszeli2008-05-29 10:30:00Az állatitermék előállítás helyzete és fejlesztésének lehetőségei a Szigetközben2008-06-18
Ildikó KendiImre Tell2014-02-14 11:00:00A versenyképességet meghatározó tényezők makro- és mikroszintű vizsgálata a magyar és dán tejgazdaságban2014-06-11
Balázs HorváthPál Benedek2006-12-20 12:00:00A vadgesztenye-aknázómoly (Cameraria Ohridella) életmódja és parazitoid közössége a Szigetköz térségében2007-06-08
Viktor József VojnichÁkos Máthé2014-12-08 11:00:00Az indián dohány (Lobelia inflata L.) produkciójának vizsgálata, különös tekintettel a növény hazai termeszthetőségére2015-01-08
Tamás TóthJános Schmidt2005-07-28 11:30:00Tejelő tehenek glükózellátásának javítása2005-09-01
Máté József JózsaLajos Salamon2006-08-30 10:30:00Kis- és középvállalkozások sertéshús termelésének értékelése a Nyugat-dunántúli régióban2006-08-31
Nóra GombkötőRózsa Csatai2010-12-09 11:30:00Az őshonos szürke marha termékpálya szakaszainak ökonómiai vizsgálata2010-12-13
Csilla GombkötőJózsef Iváncsics2011-11-24 10:30:00Őszi és tavaszi termesztésű fokhagymák értékelő összehasonlítása2011-12-12
Hajnalka HingyiLajos Salamon2002-11-08 11:00:00A tejtermelés ökonómiai elemzése a Közép-dunántúli régió különböző ágazati méretű gazdaságaiban2003-03-24
Erika VargaÁgnes Bali Papp2007-12-05 10:00:00In vitro sertésembrió-előállító rendszer vizsgálata2008-02-27
Péter SipőczJános Schmidt2000-06-16 12:30:00Védett fehérje és védett zsír a tejelő tehenek takarmányozásában2000-08-31
Tamás KovácsGéza Kuroli2012-03-27 10:30:00A pattanóbogarak (Agriotes spp.) és a drótférgek előrejelzése precíziós módszerekkel2012-06-13
Gyula TóásóPál Szakál2005-04-22 10:00:00A szelénkezelés hatása a termesztett csiperke (Agaricus bisporus) termésmennyiségére és szeléntartalmára2005-06-10
Sándor NagyPéter Reisinger2004-05-14 11:00:00A gyomfelvételezési módszerek fejlesztése a precíziós gyomszabályozás tervezéséhez2004-06-10
Rita TuryPál Szakál2009-06-05 11:00:00Meddőhányók nehézfém tartalmának mérséklése növénykultúrákkal2009-06-22
András VérJános Cser2013-06-03 14:30:00A magyar és osztrák mezőgazdasági tanácsadó rendszer - Farm Advisory System - összehasonlító vizsgálata és értékelése2013-06-12
Margit SzalaiJenő Szigeti2004-03-11 11:00:00Hőkezelt, szeletelt húskészítmények eltarthatóságának növelése védőgázos csomagolással2004-06-10
János GyőrváriJenő Szigeti2020-01-30 11:00:00Egyes magyarországi élelmiszer-kategóriák jelölésének elemzése2020-03-10
Balázs ÁsványiJenő Szigeti2005-11-24 11:00:00Egysejtfehérje-előállítás optimalizálása Kluyveromyces törzsek alkalmazása esetén2006-04-13
Szabolcs TrojánAntal Tenk2010-08-26 14:00:00A baromfi- (broiler) és sertéshús termékpályák szereplőinek jövedelemviszonyai2010-08-27
Péter KarácsonyJózsef Levente Orbán2008-07-18 11:30:00Az őszi búza ágazat versenyképességének javítási lehetőségei a Nyugat-dunántúli régióban2008-09-04
Margit BarkócziPál Szakál2004-12-20 11:00:00Réz-komplex vegyületek ligandum hatásának vizsgálata az őszi búza hozamára és minőségére2005-06-10
Judit TurcsánJenő Szigeti2005-11-24 09:00:00Minőségbiztosítás a hízott libamáj előállításában, különös tekintettel az élelmiszeripari feldolgozás folyamatára2006-04-13
István NagyTibor Veszeli2007-06-06 11:00:00A méhészeti termelés technológiai, gazdasági, társadalmi összefüggéseinek vizsgálata2007-06-08
Frigyes NagyIván Benet2002-05-17 10:30:00Az EU élelmiszerszabályozása, különös tekintettel az állattenyésztés termékeire2002-06-13
Erna ViszketTamás Tóth2011-12-15 14:30:00A tej N-3 zsírsav tartalmának növelése takarmányozás útján2012-06-13
Éva SzalkaLajos Salamon2003-01-27 11:00:00A takarmány-felhasználás hatása a tejtermelés jövedelmezőségére2003-03-24
Judit SüleLászló Varga2016-07-06 11:00:00Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának szelektív meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító értékelése és alkalmazása savanyú tejtermékek mikrobiológiai minőségének ellenőrzésé2016-09-20
Zsolt TurcsánJenő Szigeti2001-05-04 09:00:00Lúdfajták, hízlalási technológiák és kábítási módok hatása a hízott liba, különös tekintettel a libamáj minőségére2001-06-05
András KünstlerLóránt Király2012-11-30 11:30:00Egyes növényi rezisztenciaformák biokémiai és molekuláris biológiai mechanizmusának feltárása2012-12-13
István GergelyAntal Tenk2005-06-03 14:00:00Az Európai Uniós csatlakozás várható hatása a Nyugat-dunántúli régió állattenyésztésére2005-06-10
Ágota Kocsisné AndrásikAntal Tenk2004-11-19 11:00:00Az állattenyésztési kisvállalkozások finanszírozása Győr-Moson-Sopron megyében2005-06-10
Réka AlbertLóránt Király2019-07-02 11:00:00A szuperoxid-szabadgyök szerepe tünetmentes növényi betegségrezisztenciákban2019-09-18
Edina GicziBorisz Egri2008-05-19 11:00:00Hazai gímszarvas- és őzállományok Fascioloides magna (Bassi, 1875) fertőzöttsége és a védekezés lehetőségei2008-06-18
Jenő KáldyLászló Szathmári2014-02-07 11:00:00Heterózishatás vizsgálata szicsege (Acipenser ruthenus L. x. Acipenser baeri B.) kezdeti fejlődése során2014-06-11
Friderika Mikéné HegedűsMiklós Neményi2006-08-29 14:30:00A fuzzy logika és a neurális hálók alkalmazása a precíziós növénytermelés adatbázisának értékelésében2006-08-31
Liza BártfaiZsolt Ajtony2014-11-28 10:30:00Az E-vitamin hatása a terhesség kimenetelére2015-01-08
Attila LőrinczMiklós Neményi2004-05-06 16:30:00Élelmezési célú biológiai anyagok ultrahangos besugárzásának élelmiszerfizikai és mikrobiológiai vonatkozásai2004-06-10
Emőke VitingerKatalin Kovácsné Gaál2005-08-29 11:00:00Hematológiai paraméterek vizsgálata az őshonos sárga magyar tyúkállományban2005-09-01
Erika LakatosMiklós Neményi2006-08-29 10:30:00Folyékony élelmiszerek kezelése, különös tekintettel a mikrohullám tejre gyakorolt hatására2006-08-31
Kálmán TóthGyula Pinke2015-12-10 11:00:00A mák (Papaver somniferum) gyomnövényzete, és integrált gyomszabályozása2015-12-16
Tamás SzabadosElemér Gergátz2007-12-05 12:00:00A cerviko-uterinális inszeminálás eredményességének vizsgálata juhászatokban2008-02-27
Éva PénzesAntal Tenk2002-06-05 10:30:00Húsvásárlói magatartás az ezredfordulón Magyarországon2002-06-13
Sándor RemseiIstván Szabó2005-02-22 13:00:00A magyar baromfihús - termékek exportpiaci lehetőségei2005-06-10
Árpád KissBarnabás Reke2009-05-22 15:30:00A számviteli adatszolgáltatás megváltoztatásának gazdasági alapjai az állattenyésztésben2009-06-22
János TenkeJános Tossenberger2023-11-22 11:00:00A takarmányok lizin/energia arányának hatása az aminosavak ileális emészthetőségére és a N-retencióra különböző genotípusú sertések hizlalása során2023-12-01
Hedvig BenkeAntal Tenk2013-06-07 11:00:00Versenyképes marketingstratégiák a hazai brojler ágazat takarmányellátó berendezéseinek piacán2013-06-12
Ernő GyimesMiklós Neményi2004-05-10 14:30:00Összefüggés-vizsgálatok búzafajták (Triticum aestivum) szemtermésének agrofizikai tulajdonságai között2004-06-10
Károly TempfliÁgnes Bali Papp2014-02-28 15:00:00Néhány értékmérő tulajdonságot meghatározó gén szerepe őshonos, valamint keresztezett sertés és tyúk fajtáknál2014-06-11
Endre BirkásAntal Tenk2004-02-18 11:00:00Magyarország piacvezető-pozíciója megőrzésének lehetőségei és feltételei a világ libamáj piacán2004-03-10
Rita SzékelyhidiZsolt Ajtony2019-12-13 15:30:00Gyógynövény eredetű illó alkotók vizsgálata SPME-GC-MS módszerrel kérődzők takarmányában, vérplazmában, tejben, tejzsírban és sajtokban2020-03-10
Judit Petra KoltaiRózsa Csatai2010-06-30 10:30:00Az ökológiai gazdaságok termelési tényezőinek és gyomszabályozási módszereinek ökonómiai elemzése2010-07-05
Judit KáldiFrigyes Nagy2008-07-14 10:00:00A mezőgazdaság nyilvántartási rendszere és fejlesztési lehetőségei2008-09-04
Gábor RéczeyLajos Salamon2007-08-30 11:30:00A biomassza energetikai hasznosításának lehetősége és a vidékfejlesztésre gyakorolt hatása az Európai Unió támogatási rendszerének tükrében2007-09-04
Anett NémethAntal Tenk2005-08-30 11:30:00A hazai tyúktojás termelés és brojler előállítás az Európai Uniós állatvédelmi normák tükrében2005-09-01
Katalin ReisingerJenő Szigeti2007-06-01 10:30:00A szárnyasok (Shaver 579 tojóhibrid, japán fürj) szervezetében kimutatható néhány szermaradvány termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata2007-06-08
Katalin VéghAntal Tenk2007-12-20 11:00:00A szlovákiai húsipar és a vállalati stratégia vizsgálata2008-02-27
Anita JuhászJános Schmidt2002-12-16 11:00:00A vakbélírtás hatása pecsenyecsibék N-forgalmára, valamint a fehérje és az aminosavak látszólagos és tényleges emészthetőségének alakulására2003-03-24
Anita CsibaElemér Gergátz2016-01-06 11:00:00Kossperma mélyhűtés továbbfejlesztése fázisvizsgálatok eredményei alapján2016-03-08
László FarkasJenő Szigeti2001-05-04 11:00:00Félszárazáruk mikrobiológiai stabilitásának és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata starterkultúrák és cukoradalékok felhasználásával2001-06-05
Béla HusvéthBorisz Egri2023-03-10 11:00:00A bőrbagócslárva-fertőzöttség dinamikájáról Szigetköz, Ravazd, valamint Tarján és környéke gímszarvas- és őzállományaiban (2005-2020)2023-09-08
Attila RibácsJános Schmidt2005-05-27 11:00:00Növényolajipari melléktermékekből előállított védett zsír (Ca-szappan) felhasználása a kérődzők takarmányozásában2005-06-10
István BorsiczkyPéter Reisinger2018-04-27 10:30:00Szenzor technikára alapozott helyspecifikus gyomszabályozás hatása a szántóföldi gyomflóra változására2018-09-24
Anita Miklósné VargaAntal Tenk2004-07-29 11:00:00Sertéshús-minősítés és minőség Magyarországon az EU csatlakozás időszakában2005-02-24
Luca Laura KummerBorisz Egri2019-06-28 13:00:00Csikók születési körülményeinek és immunstátuszának felmérése2019-09-18
István KirálySándor Faragó2010-02-04 14:00:00Magyarországi őzállományok orr-garatbagócs-fertőzöttségéről és a parazita biológiájának sajátosságairól2010-05-17
Róbert KádárBorisz Egri2024-05-30 11:00:00Lovak viselkedésének etológiai kockázat-elemzése és annak egyes kórtani vonatkozásai
Fruzsina FöldesMátyás Goda2008-04-24 14:00:00Ökológiai állattartás helye, szerepe és lehetőségei Magyarországon, különös tekintettel a Nyugat-dunántúli Régióra2008-05-21
Erzsébet Enzsölné GerencsérZoltán Varga-Haszonits2013-10-17 11:00:00Az éghajlati változékonyság hatása az őszi árpa termesztésére2013-12-20
ESZTER ZSÉDELYJános Schmidt2008-10-08 11:00:00ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREK N-3 ZSÍRSAVTARTALMÁNAK NÖVELÉSE, OXIDÁCIÓS STABILITÁSÁNAK JAVÍTÁSA TAKARMÁNYOZÁSSAL2008-12-08
Viliam NagyMiklós Neményi2004-04-29 11:00:00Termőhely specifikus növénytermesztés hidrológiai alapjai, különös tekintettel Csallóközre és Szigetközre2004-06-10
Szilvia TóásóAntal Tenk2006-08-29 12:00:00EU-konform hízott libamáj előállítás hazai megoldásának ökonómiai kérdései2006-08-31
István SzalmaLászló Farkas2020-09-10 11:00:00Higiéniai rendszerek jelentősége a húsipari minőségbiztosításban2020-09-16
Csaba BódiTamás Sántha2010-10-06 14:00:00Ökológiai eredetű állati termékek beszerzésének és értékesítésének marketing aspektusai2010-12-06
Eszter MolnárLászló Szathmári2011-10-20 11:00:00Fehér busából és afrikai harcsából készült filé és haltermékek minőségi elemzése2011-12-12