Témavezetés adatlap
Détári Péter
hallgató
témavezetés címe
Tárolás hatása a búza ill. liszt esetében a liszt minőségi jellemzőire
intézmény
doktori iskola
témavezető
témavezetés módja
egyéni
fokozat típusa
PhD
témavezetés leírása
A búza feldolgozásának legfőbb mutatója a belőle készült liszt sütőipari alkalmasságát megadó minősítési módszerekkel ellenőrizhető minőség. Sütőipari körökben a nem megfelelő vízfelvétel, tésztakialakulás legfőbb okaként mindig a rossz malomipari technikát, illetve a pihentetés elhagyását szokás megnevezni. Ugyanakkor ellenőrzött körülmények között végzett tudományos kutatás nem található a tárolási körülmények, a feldolgozási technológiák és a késztermék, azaz a liszt minősége közötti összefüggéseket feltárandó.
A kutatás során változó tárolási körülményeket biztosítunk a gabonának, majd malmi őrlés után vizsgáljuk a belőle készült liszt, ill. tészta minőségét.
képzés kezdete
2022-09-01
abszolutórium megszerzésének várható ideje
2026-08-01
státusz
folyamatban lévő
témakiírás

