Témakiírások
Élelmiszeripari porsilók mechanikája
témakiírás címe
Élelmiszeripari porsilók mechanikája
intézmény
doktori iskola
témakiíró
társtémakiíró
tudományág
témakiírás leírása
Az élelmiszeriparban elterjedt alapanyagok a darált, őrölt malomipari termékek. Ezek tárolása a szemcsés anyagok tárolásának is speciális esetét jelenti. Olyan problémákat kell megoldani, amelyek más területen nem merülnek fel. Az egyik probléma, hogy a porszerű anyagok a nedvességre különösen érzékenyek. Ez nemcsak minőségi, eltarthatósági problémákat vet fel, hanem az anyagok mechanikai tulajdonságait is jelentősen megváltoztatják. A másik probléma az időbeli és a terhelés hatására bekövetkező halmazsűrűség változás, amely szintén hatással van a mechanikai tulajdonságokra. A doktorandusz feladata az ilyen anyagok tárolásakor felmerülő speciális problémák feltárása és néhány kiválasztott kérdés megoldása.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
Szent István Egyetem
jelentkezési határidő
2014-06-02

