Témakiírások
Tárolás hatása a búza ill. liszt esetében a liszt minőségi jellemzőire
témakiírás címe
Tárolás hatása a búza ill. liszt esetében a liszt minőségi jellemzőire
intézmény
doktori iskola
témakiíró
tudományág
témakiírás leírása
A búza feldolgozásának legfőbb mutatója a belőle készült liszt sütőipari alkalmasságát megadó minősítési módszerekkel ellenőrizhető minőség. Sütőipari körökben a nem megfelelő vízfelvétel, tésztakialakulás legfőbb okaként mindig a rossz malomipari technikát, illetve a pihentetés elhagyását szokás megnevezni. Ugyanakkor ellenőrzött körülmények között végzett tudományos kutatás nem található a tárolási körülmények, a feldolgozási technológiák és a késztermék, azaz a liszt minősége közötti összefüggéseket feltárandó.
A kutatás során változó tárolási körülményeket biztosítunk a gabonának, majd malmi őrlés után vizsgáljuk a belőle készült liszt, ill. tészta minőségét.
A kutatás során változó tárolási körülményeket biztosítunk a gabonának, majd malmi őrlés után vizsgáljuk a belőle készült liszt, ill. tészta minőségét.
felvehető hallgatók száma
1 fő
helyszín
MATE
jelentkezési határidő
2022-06-24

