Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Csóka, Mariann

személyes adatok
név
Csóka Mariann

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-02-21

doktori iskolák
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2014
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Budapesti Corvinus Egyetem
munkahelyek
2016 –
kutatás
kutatási terület
Élelmiszerek és nyersanyagaik illatprofiljának feltérképezése, eredetvizsgálata; az élelmiszeripari feldolgozás során történő érzékszervi változások követése az aroma-összetétel meghatározásával
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok
doktori képzés
aktuálisan témavezetett hallgatók
abszolutóriumot szerzett hallgatók
fokozatot szerzett hallgatók
közlemények
2024

Végh Rita, Csóka Mariann, Sörös Csilla, Sipos László: Underexplored food safety hazards of beekeeping products: Key knowledge gaps and suggestions for future research

COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY 23: (5) e13404

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2023

Végh Rita, Csóka Mariann: Amino Acids, Peptides, and Proteins of Pollen

In: Can Gercek, Yusuf; Ž. Kostic, Aleksandar; Ecem Bayram, Nesrin (szerk.) Pollen Chemistry & Biotechnology, Springer International Publishing (2023) pp. 17-50.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2023

Végh R, Csóka M, Stefanovits-Bányai É, Juhász R, Sipos L: Biscuits enriched with monofloral bee pollens

FOODS 12: (1) 18

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 9

nyelv: angol

2023

Végh Rita, Sipiczki Gizella, Csóka Mariann: Investigating the Antioxidant and Color Properties of Bee Pollens of Various Plant Sources

CHEMISTRY & BIODIVERSITY 20: (7) e202300126

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2021

Végh Rita, Csóka Mariann, Sörös Csilla, Sipos László: Food safety hazards of bee pollen – A review

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 114: pp. 490-509.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 37

nyelv: angol

2020

Csóka Mariann, Amtmann Mária: Comparing different extraction methods for the investigation of red pepper ( Capsicum annuum L.) volatiles

JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 33: (1) pp. 1-8.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 1

nyelv: angol

2017

Csóka Mariann, Geösel A, Amtmann Mária, Korány Kornél: Volatile composition of some cultivated and wild culinary-medicinal mushrooms from Hungary

INTERNATIONAL JOURNAL OF MEDICINAL MUSHROOMS 19: (5) pp. 433-443.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 14

nyelv: angol

2015

E Várvölgyi, A Gere, D Szöllősi, L Sipos, Z Kovács, Z Kókai, M Csóka, Zs Mednyánszky, A Fekete, K Korány: APPLICATION OF SENSORY ASSESSMENT, ELECTRONIC TONGUE AND GC-MS TO CHARACTERIZE COFFEE SAMPLES

ARABIAN JOURNAL FOR SCIENCE AND ENGINEERING 40: (1) pp. 125-133.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 30

nyelv: angol