Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Apáti, Ferenc

személyes adatok
név
Apáti Ferenc

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2023-01-15

doktori iskolák
intézmény neve
időszak
2013-04-26 –
elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2007
fokozatot kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2014
címet kiadó intézmény neve
Debreceni Egyetem
munkahelyek
2005 –

Debreceni Egyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
A zöldség- és gyümölcstermelés szervezése és ökonómiája. Gyümölcsültetvények fagy és jégeső elleni védelmének technológiája és ökonómiája.
jelenlegi kutatásainak tudományága
gazdálkodás- és szervezéstudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
- 2011. júliusa óta az ÉKASZ (Alma Terméktanács) alelnöke . - 2012. május és 2014. december között a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács társelnöke, 2014. december és 2017. áprilisa között a Felügyelő Bizottság elnöke, 2017. áprilisa óta alelnök, 2020. november 05. óta elnök - 2018. június 07-től: Agrárminiszteri Tanácsadó Testület tagja. - 2018. július 04-től: elnök, Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete
közlemények
2019

Dorogi D. A., Apáti F.: Economic analysis of forced tomato production with regard to the intensity of production

INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 25: (1-2) pp. 15-21.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2018

Ledó Ferenc, Apáti Ferenc, Kicska Tibor, Dorogi Dóra Anikó: A hajtatott zöldségtermesztés helyzete és fejlődési tendenciái

ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS PIAC ÉS TECHNOLÓGIA 22: (1) pp. 25-26.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2018

Ledó Ferenc, Apáti Ferenc, Kicska Tibor, Dorogi Dóra Anikó: A hazai szamócatermesztés helyzete

ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS PIAC ÉS TECHNOLÓGIA 22: (1) p. 1.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2018

Apáti Ferenc, Kicska Tibor, Kovács Evelin, Dorogi Dóra Anikó: A műtrágya európai és hazai piaci tendenciái

ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS PIAC ÉS TECHNOLÓGIA 22: (1) p. 4.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2018

Apáti F., Kovács E., Kocsis M.: Effect of postharvest on the economic viability of walnut production

INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 24: (1-2) pp. 28-38.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2016

Kurmai Viktória, Apáti Ferenc: A LÉALMA-ALMASŰRÍTMÉNY TERMÉKPÁLYA GAZDASÁGI ELEMZÉSE

In: Takácsné, György Katalin (szerk.) "Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között" [elektronikus dok.] : XV. Nemzetközi Tudományos Napok : tanulmányok = "Challenges and prospects for innovation between 2014-2020" : 15th International Scientific Days : publications = "Herausforderungen und Möglichtkeiten von Innovationen zwischen 2014-2020" : XV. Internationale Wissenschaftliche Tagung : Publikationen, Károly Róbert Főiskola (KRF) (2016) pp. 987-996.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2016

Apáti Ferenc, Kurmai Viktória: A meggy versenyképessége, piaci helyzete és kilátásai

In: Nyéki, József; Szabó, Tibor; Soltész, Miklós (szerk.) Meggy: A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival, Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Nonprofit Közhasznú Kft. (2016) pp. 57-64.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2016

Apáti Ferenc, Felkai Beáta, Kurmai Viktória, Kicska Tibor, Kovács Evelin: A zöldség-gyümölcs feldolgozóipar helyzete, fejlődési lehetőségei és korlátai

GAZDÁLKODÁS 60: (3) pp. 262-270.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2014

Apáti F.: Farm economic analyis of walnut production

INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 20: (1-2) pp. 71-74.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol

2014

Apáti Ferenc: Farm economic analysis of walnut production

INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 20: (1-2) pp. 71-74.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: angol